«Σ.Φ.Κ. Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ»: Ο Απολογισμός του Προέδρου

 Πρακτικό Νο 49 της 10ης Ιουνίου 1963
Κυριακή 9 Ιουνίου 1963, ο Πιερικός στη τελευταία αγωνιστική νικά τον ΠΑΟΚ στη Κατερίνη με 1-0 και κατατάσσεται 9ος επί συνόλου 16 ομάδων, στη πρώτη του παρουσία στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής!


Ήρθε η ώρα του απολογισμού.
Ο Πρόεδρος Θεόδωρος Χατζόγλου συγκαλεί το Δ.Σ. και απευθύνεται στα Μέλη:
«Κύριοι συνάδελφοι.

Με τη λήξη του πρωταθλήματος και την ευτυχή κατάληξη, θα ήθελα να πω ότι, θα ήταν καλό να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν για να δούμε τις διάφορες και αποφασιστικές φάσεις της μάχης του πρωταθλήματος, μιας μάχης που δε σταμάτησε για εννιά ολόκληρους μήνες, στην αρχή για τη δόξα και προβολή του ΠΙΕΡΙΚΟΥ μας και στο τέλος για τη σωτηρία του.



Νιώθω πάρα πολύ μεγάλη ικανοποίηση διότι όλοι μαζί με κόπους και θυσίες ηθικές και υλικές κατορθώσαμε να πετύχουμε και τα δύο. Και την προβολή του ΠΙΕΡΙΚΟΥ και τη σωτηρία του με την παραμονή στην Α’ Εθνική.

Είναι αλήθεια ότι καταβλήθηκαν υπεράνθρωποι κόποι, ιδιαίτερα κατά την τελευταία φάση του πρωταθλήματος λόγω των ατυχών εμφανίσεων της ομάδας κατά τα μέσα τούτου. Τελικώς όμως η όλη προσπάθεια μας στέφθηκε με επιτυχία και την πικρία μας διαδέχθηκε η χαρά και η ικανοποίηση. Η διοίκηση μας μπορώ να πω ότι αντιμετώπισε με θάρρος τις σοβαρές αντιξοότητες και σε γενικές γραμμές πέτυχε τους σκοπούς της.

Οφείλω ακόμη να τονίσω ότι η επιτυχία μας αυτή οφείλεται στους άξιους αθλητές μας, στην ηθική συμπαράσταση των χιλιάδων φίλων του Πιερικού και του Τύπου, ο οποίος συνέδραμε στις προσπάθειές μας με κάθε τρόπο. Παρακαλώ να δώσετε την έγκρισή σας για να ευχαριστήσουμε θερμά μέσω του Τύπου, όλους τους αφανείς παράγοντες οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία του έργου μας.»

Στο κυρίως θέμα της ημερήσιας διάταξης, μετά την παρουσίαση της οικονομικής κατάστασης από τον Ταμία του Συλλόγου και προ του φάσματος του οικονομικού αδιεξόδου, αποφασίζεται να υποβληθεί αίτηση για χορήγηση δανείου από την ΕΠΟ.

Το πρωτάθλημα τελείωσε αλλά η επιτυχίες της ομάδας δεν σταματούν εδώ.

Ο Πιερικός διαπρέπει στον έτερο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Τελικός της 18ης Ιουλίου 1963 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, στο Γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θα αποτελέσει το αποκορύφωμα μιας άκρως επιτυχημένης σεζόν.

Η Ιστορία συνεχίζεται...
Από τον Σ.Φ.Ι.Π. (www.pierikos.info)
Αγαπάς τον ΠΙΕΡΙΚΟ; Αγαπάς την ΙΣΤΟΡΙΑ του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με χυδαίες και υβριστικές εκφράσεις, καθώς και ανώνυμα (παρόλο που δίνεται η επιλογή) δεν θα περνάνε. Η επιλογή ανώνυμο σχόλιο είναι ανοιχτή για ελεύθερους χρήστες ώστε να μπορούν να βάλουν ονοματεπώνυμο.
Ουδεμία ευθύνη φέρουν οι διαχειριστές του PNEWS, για τα σχόλια και τις απόψεις των αναγνωστών και των σχολιαστών.
Σας ευχαριστούμε.

6 ΧΡΟΝΙΑ PNEWS και συνεχίζουμε...

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!