ΚΑΜΑΡΑ...ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙΕΙ !

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ - Πύδνα Κίτρους 1-1 


Παλικαρίσια ισοπαλία Πιερικού απέναντι σε "όλους και σε όλα" !

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχτηκαν Πιερικός και Πύδνα Κίτρους στο πιερικό ντέρμι της 3ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, που διεξήχθη στο Α’ Δ.Α.Κ. Κατερίνης, μπροστά σε περίπου 500 θεατές. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με πέναλτι του Πετρουζέλη στο 37′ σε μια απόφαση που αμφισβητήθηκε έντονα από πλευράς Πιερικού. Ο Πιερικός ωστόσο κατόρθωσε να ισοφαρίσει σε 1-1 με τον Καμαρά στο 79′, ο οποίος πραγματοποίησε ιδανικό ντεμπούτο με τη φανέλα της κατερινιώτικης ομάδας, περνώντας επτά λεπτά νωρίτερα σαν αλλαγή στο ματς!


Από την πλευρά του, το νεανικό σύνολο του Πιερικού δε μπορεί να είναι παρά ικανοποιημένο, δεδομένου ότι «κατέβηκε» στο «ντέρμπι» με τη «στάμπα» του αουτσάιντερ αλλά με βαρύ όνομα και φανέλα, απέναντι σε μια Πύδνα που μόνο χαρούμενοι μπορούν να είναι μετά από αυτήν την ισοπαλία με τον Πιερικό. Ευκαιρίες χάθηκαν εκατέρωθεν, με αποκορύφωμα για τον Πιερικό το δοκάρι του Τριανταφυλλίδη στο 9′ (σε χρονικό σημείο όπου ένα γκολ πιθανόν να διαφοροποιούσε την έκβαση του αγώνα) αλλά και τη φάση του 80′ όταν ο Ε. Καραμανώλας δε μπόρεσε να προωθήσει από πολύ κοντά τη μπάλα στα δίχτυα. Από την πλευρά της η Πύδνα θα μπορούσε να σκοράρει με κεφαλιές των Ν. Κυπαρίσση και Τζημογιάννη στο 27′ και στο 78′ όταν η μπάλα έφυγε άουτ αλλά και με σουτ των Πετρουζέλη και Κατσιαμήτα στο 77′ και στο 89′, φάσεις όμως στις οποίες ο Σοϊλεμέζογλου «φώναξε παρών».
Οπωσδήποτε, πέντε βαθμοί στα τρία πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος είναι θετικός απολογισμός για τον Πιερικό, δεδομένων των συνθηκών κάτω από τις οποίες «στήθηκε» αυτή η ομάδα, η οποία πλέον αφήνει υποσχέσεις για ακόμη καλύτερη συνέχεια. Από την πλευρά της η Πύδνα, αν θέλει να κερδίσει το πρωτάθλημα, θα πρέπει να παρουσιαστεί πολύ καλύτερη από ότι εμφανίστηκε στο Α’ Δ.Α.Κ., αρχής γενομένης από το επόμενο παιχνίδι της με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό Βόλου, εντός έδρας, το οποίο είναι «κομβικής σημασίας». Ο Πιερικός την επόμενη αγωνιστική θα ταξιδέψει στην Άρτα για τον εκτός έδρας αγώνα με την Αμβρακία Κωστακίων.
Το «φιλμ» του αγώνα:
9′ Ο Τριανταφυλλίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Αλυσανδράτου.
27′ Σουτ του Ν. Κυπαρίσση, η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από την εστία του Πιερικού.
37′ ΓΚΟΛ! 0-1: Η Πύδνα Κίτρους άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πετρουζέλη. Το πέναλτι υπέδειξε ο Σιδηρόπουλος σε μια διεκδίκηση της μπάλας (μετά από εκτέλεση κόρνερ) στην περιοχή του Πιερικού ανάμεσα σε Λούγκο και Ν. Κυπαρίσση, παρατηρώντας παράλληλα με κίτρινη κάρτα τον παίκτη του Πιερικού. Την απόφαση για πέναλτι αμφισβήτησε η πλευρά του Πιερικού με ποδοσφαιριστές, προπονητικό τιμ και παράγοντες να διαμαρτύρονται έντονα προς τον διαιτητή από την Πέλλα.
77′ Μακρινό σουτ του Πετρουζέλη, απέκρουσε πέφτοντας στη γωνία του ο Σοϊλεμέζογλου.
78′ Κεφαλιά του Τζημογιάννη από κοντά, η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από τα γκολπόστ του Πιερικού.
79′ ΓΚΟΛ! 1-1: Έπειτα από σέντρα του Παπαδόπουλου, ο Καμαρά έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά της, ο Αφρικανός επιθετικός εκμεταλλευόμενος τη αδράνεια της άμυνας των Κιτριωτών με πλασέ έκανε το 1-1.
80′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Πιερικό να «γυρίσει» το παιχνίδι με τον Ε. Καραμανώλα να μην προλαβαίνει να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα της Πύδνας, έπειτα από πλαιά του Κοκονόζι.
89′ Σουτ του Κατσιαμήτα μέσα από την περιοχή, έδιωξε ο Σοϊλεμέζογλου.
Διαιτητής ήταν ο Σιδηρόπουλος με βοηθούς τους Δέλλιο και Ταγκαλίδη, άπαντες της Ε.Π.Σ. Πέλλας.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Πιερικός (Μιχάλης Ζιώγας): Σοϊλεμέζογλου, Αχείμαστος, Μπαρούτας, Μάρκο, Κραγιόπουλος, Λούγκος, Γελαδάρης (68′ Κοκονόζι), Τριανταφυλλίδης, Παρδάλης (46′ Ε. Καραμανώλας), Παπαδόπουλος, Λαζόπουλος (72′ Καμαρά).
Πύδνα Κίτρους (Απόστολος Στύλος): Αλυσανδράτος, Καραγκούνης, Κόλα, Κωτσιόπουλος, Τζημογιάννης, Πετρουζέλης, Παυλίδης, Μενεγκούσο, Στεφανίδης (16′ λ.τ. Ν. Κυπαρίσσης, Ιορδανίδης (73′ Κατσιαμήτας), Μακράκης (70′ Δήμας).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Μιχάλης Ζιώγας (προπονητής Πιερικού): «Θεωρώ ότι δικαιούμασταν τη νίκη. Ήμασταν καλύτεροι και το ότι η Πύδνα δεν εμφανίστηκε καλή, οφείλεται και στη δική μας απόδοση. Κλείσαμε τους διαδρόμους, παίξαμε έξυπνα και αν πετυχαίναμε το γκολ στην αρχή (σ.σ. η φάση του δοκαριού του Τριανταφυλλίδη στο 9′), θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί διαφορετικά το παιχνίδι. Οι ποδοσφαιριστές μου κατέθεσαν ψυχή και δικαιούμασταν τη νίκη. Οφείλω να πω ότι και η διοίκηση έκανε το καθήκον της, μιας και η ομάδα βρέθηκε από χθες στο ξενοδοχείο. Σιγά σιγά θα βελτιωνόμαστε και νομίζω ότι θα έχουμε μια καλή πορεία στη συνέχεια. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας τους οποίους για πρώτη φορά φέτος ακούσαμε να φωνάζουν «ΠΙΕΡΙΚΟΣ»».
Αχμέντ Καμαρά (ποδοσφαιριστής Πιερικού): «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Πιερικό και ευχαριστημένος που ο προπονητής με εμπιστεύτηκε να αγωνιστώ και να συμβάλω με το γκολ μου στο θετικό αποτέλεσμα. Μου αρέσει η Κατερίνη και η ομάδα και ελπίζω στη συνέχεια να είμαστε ακόμη καλύτεροι».

katerinisport.gr

1 σχόλιο:

  1. Αχ ρε Πιερικέ....

    Δεν πειράζει... στο ματς με την Αμβρακία Κωστακίων θα παίξει και ο "κοκο".....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια με χυδαίες και υβριστικές εκφράσεις, καθώς και ανώνυμα (παρόλο που δίνεται η επιλογή) δεν θα περνάνε. Η επιλογή ανώνυμο σχόλιο είναι ανοιχτή για ελεύθερους χρήστες ώστε να μπορούν να βάλουν ονοματεπώνυμο.
Ουδεμία ευθύνη φέρουν οι διαχειριστές του PNEWS, για τα σχόλια και τις απόψεις των αναγνωστών και των σχολιαστών.
Σας ευχαριστούμε.

6 ΧΡΟΝΙΑ PNEWS και συνεχίζουμε...

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!