Εκκαθάριση Αλήθειες και Ψέματα....κ.α.

  Έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που είπα να κάτσω και να γράψω κάτι ..
Τελευταία όμως με όσα γίνονται και όσα ακούγονται λέω να εκφέρω και εγώ την γνώμη για την τόσο καυτή υπόθεση της εκκαθάρισης όσο και για τα υπόλοιπα θέματα που μου γεννούν απορίες..

    Ας αρχίσω λοιπόν με τα της εκκαθάρισης.Χωρίς να είμαι δικηγόρος και να έχω αποκλειστικές και πολύπλευρες γνώσεις επι του θέματος μετά από μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο και μετά από μερικά τηλέφωνα σε πιο έμπειρους με το θέμα φίλους διερωτώμαι πώς είναι δυνατό ο Γ.Σ. Εργοτέλης να προέβει σε αυτή την κίνηση και ο ερασιτέχνης Πιερικός όχι.
 <Την εκκαθάριση της ΠΑΕ Εργοτέλης ζήτησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, δικαιώνοντας τον Ερασιτέχνη στη διαμάχη με τον Δημήτρη Παπουτσάκη.
Την Τρίτη (24/5) κοινοποιήθηκε τόσο στην ΠΑΕ όσο και στον ΓΣ Εργοτέλη, η απόφαση της ΕΕΑ για λύση και εκκαθάριση της ΠΑΕ, κατά τις διατάξεις που υπάρχουν περί ανωνύμων εταιριών.Η εν λόγω απόφαση δικαιώνει τον Ερασιτέχνη, ο οποίος ήταν αρνητικός στην απόφαση του Δημήτρη Παπουτσάκη να μην υπάρξει άμεσα εκκαθάριση της ΠΑΕ, αλλά υποβολής της ΠΑΕ στον πτωχευτικό κώδικα, προκειμένου να κερδίσει για την καθυστέρηση της αποπληρωμής των οφειλών της προς το Δημόσιο.>
Εδώ βλέπουμε ξεκάθαρα ότι την τύχη της εκκαθάρισης ανέλαβε ο ερασιτέχνης με την βοήθεια της ΕΕΑ ενώ στην δική μας περίπτωση ο ΣΦΚ Πιερικός αρκείτε σε εξαγγελίες και τίποτε άλλο.Ούτε καν υπάρχει ενημέρωση σωστή για τυχόν κινήσεις που έγιναν.Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι με βάση τον νόμο 27225/1999 ισχύει αυτό.
<Άρθρο 111 Υποβιβασµός Π.Α.Ε. από τη Γ' εθνική κατηγορία
 - ∆ιαδικασία εκκαθάρισης 1. Π.A.E. που υποβιβάζονται από τη Γ' εθνική κατηγορία ή, σε περίπτωση αναδιάρθρωσης, στην κατώτερη κατηγορία πρωταθλήµατος επαγγελµατικού ποδοσφαίρου στην οικεία κατηγορία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, διαλύονται και τίθενται σε εκκαθάριση κατά τις διατάξεις για τις ανώνυµες εταιρείες, υπό τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συµβουλίου. "Η εκκαθάριση πρέπει να περατώνεται µέσα σε τριάντα µήνες από τον υποβιβασµό της Π.Α.Ε.. Εάν πριν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση η οµάδα ανέλθει κατηγορία, διακόπτεται η διαδικασία της εκκαθάρισης και επαναφέρεται σε λειτουργία η Π.Α.Ε.." *** Το τελευταίο εδάφιο αντικαταστάθηκε ως άνω µε την παρ.8 άρθρ.18 Ν.2947/2001, ΦΕΚ Α 228/9.10.2001. 
 2. Τη θέση της εταιρείας που υποβιβάζεται στην κατηγορία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, καταλαµβάνει αυτοδικαίως το ιδρυτικό της αθλητικό σωµατείο. Αν το ιδρυτικό αθλητικό σωµατείο έχει περιέλθει σε αδράνεια ή έχει διαλυθεί, για την επαναλειτουργία του ή την επανασύστασή του, προς το σκοπό της υποκατάστασης από αυτό της υπό εκκαθάριση εταιρείας, απαιτείται απόφαση της γενικής συνέλευσης των µελών του που ήταν γραµµένα κατά το χρόνο περιέλευσης σε αδράνεια ή διάλυσής του, µέσα σε ένα (1) µήνα από τον υποβιβασµό της Π.A.E., κατά τη διαδικασία της παρ. 3 του άρθρου 64 του παρόντος, αναλόγως εφαρµοζοµένης. Το αθλητικό σωµατείο σε καµία περίπτωση δεν αναλαµβάνει τις τυχόν ενοχικές ή άλλες υποχρεώσεις της εταιρείας που τέθηκε σε εκκαθάριση. "
3. Σε περίπτωση που εντός της προθεσµίας της παραγράφου 1 η οµάδα του σωµατείου προβιβασθεί στη Γ εθνική κατηγορία ή, σε περίπτωση αναδιάρθρωοης, στην κατώτερη κατηγορία πρωταθλήµατος επαγγελµατικού ποδοσφαίρου, η γενική συνέλευση του σωµατείου δικαιούται, αντί να συστήσει νέα Π.Α.Ε., να ζητήσει την αναβίωση της προηγούµενης που τελεί σε εκκαθάριση. Σε µια τέτοια περίπτωση, την οριστική απόφαση περί αναβίωσης ή µη λαµβάνει η Γενική Συνέλευση της υπό εκκαθάριση τελούσας Π.Α.Ε., η οποία συγκαλείται µε πρόσκληση του Προέδρου του σωµατείου, ο οποίος ορίζει και τα τυχόν άλλα θέµατα της ηµερήσιας διάταξης Κ9,προεδρεύει στη Γενική Συνέλευση. Στην περίπτωση αυτή οι προθεσµίες για τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης, δηµοσιεύσεις κ.λπ. που προβλέπονται από τον ΚΝ. 2190/1920 συντέµνονται κατά το ήµισυ." ***Η παρ.3 προστέθηκε µε την παρ.3 άρθρ.38 Ν.3057/2002, ΦΕΚ Α 239/10.10.2002.)>
Με βάση αυτό λοιπόν θεωρητικά η ομάδα μετά τον υποβιβασμό της τελεί υπό καθεστώς εκκαθάρισης και εντός 30 μηνών θα πρέπει να οριστούν εκκαθαριστές και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.Προσέξτε όμως προσεκτικά την παράγραφο 2 και όποιος μπορεί να την εξηγήσει κιόλας γιατί κάπου μπερδεύομαι.
Οπότε για το θέμα της εκκαθάρισης καλό θα είναι απο την πλευρά της διοίκησης να υπάρξει ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ προς τα μέλη από κάποιον γνώστη και από αυτόν ο οποίος έχει αναλάβει να τρέξει το θέμα.Από απλές υποσχέσεις του τύπου ΘΑ ΤΡΕΞΩ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ή ΞΕΚΙΝΑΩ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ χορτάσαμε.
   Βοηθητικά γήπεδα - Ακαδημίες..
Εδώ τώρα γελάμε κλαίγοντας.Αυτά τα χωράφια απέναντι απο το Ά ΔΑΚ που έχουν κάτι σιδερένιους στύλους σε σχήμα Π και τα σχοινιά να κρέμονται ως υποκατάστατα δυχτιών βοηθητικά δε τα λες.Οι όποιες προσπάθειες με βάση τα λεγόμενα της διοίκησης έγιναν ήταν για τα μάτια του κόσμου ο οποίος όμως ως εκ θαύματος βλέπει και κρίνει.Οι 5-10 νταλίκες άμμο που ρίχτηκαν σε καμία περίπτωση δεν μετέτρεψε τα χωράφια σε βοηθητικά.Επικίνδυνα και ακατάλληλα να φιλοξενούν ποδοσφαιριστές πόσο μάλλον παιδιά που αναπτύσσονται καθημέρινα σωματικά.Βέβαια πρέπει να έχεις παιδιά γιατί τα 10-20 πιτσιρίκια δεν τα λες Ακαδημία του Πιερικού αλλά ότι απέμεινε απο το πέρασμα της λαίλαπας που έχει ονοματεπώνυμο.Και δυστυχώς το πυροσβεστικό αγνοείτε.
Ανδρική Ομάδα - Πορεία - Παίχτες..
Στην παρούσα φάση δεν θα ήθελα να μιλήσω για αυτό γιατί ότι μπορούν να προσφέρουν το προσφέρουν.Εφόσον λένε ότι δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους δεν μπορώ παρά να τους πιστέψω και να ρίξω τις ευθύνες αλλού σε αυτούς που τους έδωσαν την φανέλα με το Π.
 

16 σχόλια:

  1. ΕΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟ ΠΙΕΡΙΚΟ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΛΟ ΗΤΤΕΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΕ ΖΙΩΓΑ ΦΤΑΝΕΙ ΠΑΡΕ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΑ ΒΡΗΚΕ ΚΑΤΗ ΤΑΛΕΝΤΑ ΑΛΟΣ ΦΥΓΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΙΕΡΙΚΟ

    Κ.Τρομπέτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χθες το βραδυ «στην αίθουσα συνεδριάσεων» του Πιερικού "ο Λαγιώτης", έγινε χαμός!
    Γύρω στις 11:00 μ.μ. και για 2 ώρες περίπου, ο «ισχυρός άνδρας» του Πιερικού ήρθε σε «σύγκρουση» με τον κ. Παπαδόπουλο και οι φωνές του ακούγονταν σε όλο το καταφύγιο!
    Αυτό σημαινει οτι η αντίστροφη μέτρηση για Γ.Σ. άρχισε...
    Όλα είναι απλά θέμα χρόνου πλέον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΙΣΧΟΣ ,ΝΤΟΠΗ , όλους αυτούς θα τους κρίνει ο λαός του Πιερικου για όλα ,και για τους παίχτες που ειχαν και εφυγαν (κατερινιωτες) ,για της ακαδημίες ,για την ....εκκαθάριση , για ΟΛΑ τα ΨΕΜΜΑΤΑ τους, που είναι τώρα ο λαλίστατος ταμίας να βγάλει κάνα βίντεο,που είναι οεο??δεν θα εχουν τρυπα να κρυφτουνε.........

    ΝΤΟΥΦΑΣ Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντούφα, δεν χρειάζεται να βγει ο «λαλίστατος ταμίας» να πει κατι....
      Υπάρχει το φερέφωνό του εδω μεσα, ο γνωστός με τα πολλά ονόματα, που θα ξεπροβάλλει όπου να'ναι για να υπερασπιστεί την «διοικησάρα» του Πιερικού, με την συνήθη ειρωνεία του, την μηδαμινή επιχειρηματολογία του, την ανορθογραφία του, καθώς και το περιορισμένο λεξιλόγιό του !!!

      ΥΓ
      Ο κ. Σαββίδης (που γράφει εδω) ελπίζω να κατάλαβε επιτέλους ποιος είναι το troll εδώ μέσα και να ανακαλέσει!

      Διαγραφή
  4. κ.Πατρή, όταν λέτε ότι η αντίστροφη μέτρηση για τη γενική συνέλευση άρχισε τι εννοείται;
    Αν εννοείται ότι θα φέρουμε πίσω τον Παπαδόπουλο και μάλιστα ως δικαιωμένο, ευχαριστούμε πολύ αλλά δεν νομίζω ότι εξέφρασε κανείς αυτή την επιθυμία.
    Ο ίδιος έχει αναφέρει ενώπιον των μελών σε Γ.Σ. ότι αδυνατεί οικονομικά να τρέξει την ομάδα.
    Ο ίδιος ενόψει της έλευσης Μανώλα είχε δηλώσει ότι εντός τριμήνου θα προχωρήσει στην εκκαθάριση της ΠΑΕ γιατί δεν έχει να φοβηθεί τίποτε.
    Άρα η απορία μου είναι απλή :
    1ον βρέθηκαν τα χρήματα και από ποιόν;
    2ον έχει στα χέρια του το παραμικρό έγγραφο έναρξης των ενεργειών για την εκκαθάριση;
    ΓΙΩΡΓΟΣ Γ. ΣΑΒΒΙΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαββίδη,

      Η αντίστροφη μέτρηση εχει αρχίσει απο την στιγμή που άρχισαν οι γκρίνιες και οι διαπληκτισμοί στο ΔΣ! Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς πού θα οδηγήσει αυτό, αργά ή γρήγορα!

      Όσο για τον κ. Παπαδόπουλο, απλα, όχι! Ο κ. Παπαδόπουλος (όπως σωστα ανέφερες) αδυνατεί να αναλάβει εκ νεου τον Πιερικό! Βεβαίως και δεν περιμένω την επιστροφή του.
      Ο κ. Παπαδόπουλος επειδή γνωρίζει απο ποδόσφαιρο, έκανε την έξυπνη κίνηση να φέρει επενδυτή, ο οποίος έφαγε πόρτα! Εκεί έγκειται το πρόβλημα! Ο κ. Λιναρδής θα είχε κάνει την εκκαθάριση, θα είχε φερε έμπειρους παίκτες και ο Πιερικός δεν θα ήταν σε αυτό το χάλι...

      Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Πιερικός θα είχε επενδυτή και όχι χορηγούς της πλάκας. Το «προεδριλίκι» στο ποδόσφαιρο θέλει λεφτά, κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό, αλλά οι «πεφωτισμένοι» του ΔΣ έδιωξαν τον «Αθηναίο» (που τον λενε κάποιοι)...

      Περί εκκαθάρισης, δεν περιμένω απο κανέναν να κάνει κάτι, διοτι πολύ απλά δεν δύναται κανείς να κάνει κατι!

      Διαγραφή
  5. Καλό το άρθρο σου Κώστα αλλά είσαι στον παλιό νόμο...

    Παρασκευόπουλος Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρις να επειμενω γιατι δεν το γνωριζω ακριβως ο Πιερικος επεσε την περιοδο 2014-15 και μπηκε με βαση τον παλιο νομο σε καθεστος εκκαθαρισης.Ο νεος νομος Κοντονη αναφερει ομαδες οι οποιες πεφτουν απο την περιοδο 15-16.Επιτρεψτε μου να το ψαξω καλυτερα.

      Διαγραφή
  6. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Κ. ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ, ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ
    ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΡΙΝΙΔΗΣ(ΓΚΟΛΚΗΠΕΡ) ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ
    ΜΕΛΑΝΟΛΕΥΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΜΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑΔΗ ΕΙΤΕ ΟΠΩΣ
    ΑΛΛΙΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ, ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ. ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΝ
    ΕΜΜ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΜΕ ΑΝΟΗΣΙΕΣ(π.χ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ
    ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !), ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ
    ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ. ΤΟΝ ΞΕΡΩ ΕΓΩ.ΟΛΟΙ ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΩΡΑΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
    ΤΟΥ κ. ΑΝΔΡΕΑΔΗ , ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.
    ΕΔΩ ΑΛΛΟΙ (ΚΥΡΙΕ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΕ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ), ΚΕΡΝΑΝΕ ΠΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ
    ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΑΡΤΟΜΕΛΙ (ΘΑΥΜΑΣΙΟ) ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ.
    ΖΗΤΩ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ
    Δοκτωρ Βουλγαρακης (Μηχανικος)
    Υ.Γ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΥΡΙΟ Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ
    ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ Θ. ΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγινες και "Μηχανικός" και μάλιστα με "Διδακτορικό" τώρα?

      Διαγραφή
  7. Αυτές τις ασυναρτησίες γράφουν κάποιοι εδώ μέσα, αποτέλεσμα του νοθευμένου τσίπουρου που τους σερβίρουν εκεί στα Καταφιωτικα.
    Ανδρεαδης Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως, κατι τρέχει με το τσίπουρο εκει...
      Διάβασε πιο κάτω τι γράφει... μεχρι ιερέας έγινε...


      Διαγραφή
  8. ΕΙΜΑΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ( ΩΣ ΤΟ
    2014- 2015), ΕΚΑΝΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ
    ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ.
    ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ.
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΛΟΣΚΟΒΙΤΣ( ΔΕΞΙ ΧΑΦ ΤΟ 2012, ΜΕ ΤΟΝ κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ)
    ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΣΑΒΒΙΔΗ (1987) κ.α. ΜΟΝΟ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ( ΜΕ ΕΛΠΙΔΩΝ)
    ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΤΑΝ. ΓΙΑΥΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ
    Ν. ΙΟΡΔΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ , ΕΓΡΑΨΑΝ ΧΡΥΣΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
    ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟ.
    ΟΙ ΔΥΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ.
    Μια πολη, μια ομαδα!
    Πατηρ Αστεριος,Ιερου Ν. Αγιας Παρασκευης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να ψααχνετε πριν κανετε σχολια. Υπαρκτο προσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, υπαρκτό και με χιλιες ταυτότητες κυριε Παναγίτσα!

      Διαγραφή

Σχόλια με χυδαίες και υβριστικές εκφράσεις, καθώς και ανώνυμα (παρόλο που δίνεται η επιλογή) δεν θα περνάνε. Η επιλογή ανώνυμο σχόλιο είναι ανοιχτή για ελεύθερους χρήστες ώστε να μπορούν να βάλουν ονοματεπώνυμο.
Ουδεμία ευθύνη φέρουν οι διαχειριστές του PNEWS, για τα σχόλια και τις απόψεις των αναγνωστών και των σχολιαστών.
Σας ευχαριστούμε.

6 ΧΡΟΝΙΑ PNEWS και συνεχίζουμε...

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!