Σ.Φ.Ι.Π: ''ΗΘΙΚΟ ΒΑΡΟΣ… Απάντηση στην δήλωση Σατσίδη'' !

Σ.Φ.Ι.Π: ''Μας είναι παράξενο να νοιάζονται ''ξένοι'' για την ηθική υπόσταση της ομάδας μας, ενώ τρία χρόνια τώρα ήταν εξαφανισμένοι.''

''Αντιθέτως με τον κύριο Σατσίδη, εμείς στον ΣΦΙΠ δηλώνουμε πως δεν νιώθουμε καμμία έκπληξη από την χθεσινή του τοποθέτηση. Για μας είναι αναμενόμενη κάθε επίθεση του αποτυχημένου κατεστημένου εναντίον ανθρώπων που θέλουν να ξαναστήσουν τον Πιερικό στα πόδια του.
Στην τοποθέτηση αυτή γίνεται λόγος για το ηθικό βάρος της πράξης της ένστασης, ενώ παράλληλα δηλώνεται αδιαφορία για το νομότυπο της. Από το σύνολο του κειμένου συμπεραίνεται πως έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο μορφωμένο. Θα έπρεπε λοιπόν ως μορφωμένος να γνωρίζει, πως από αρχαιότητος η φιλοσοφική θεώρηση ταυτίζει Ηθική και Νόμο, άρα η επίκληση του Νόμου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηρισθεί ανήθικη.
Γίνεται λόγος ακόμα για τον κίνδυνο ν” ανοίξουν με αυτήν την ένσταση οι ασκοί του Αιόλου και να διαλυθεί η συνοχή της οικογένειας της Πιερίας! Μα αυτοί οι ασκοί άνοιξαν εδώ και δεκαετίες, όταν κάποιες ομάδες χωριών της Πιερίας θέλησαν ν” απλώσουν τα πόδια τους παραπάνω απ” όσο έφτανε το στρώμα, να γίνουν χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη Πιερικού. Νομοτελειακά ήρθε η παρακμή και η εξαφάνισή τους, και ο μόνος αδικημένος από αυτήν την κατάσταση ήταν και είναι τελικά ο Πιερικός. Κανένας δεν έβαλε μυαλό από αυτήν την αποτυχία του πειράματος και το πείραμα συνεχίζεται επί χρόνια, φέτος μάλιστα με τρεις σφετεριστές του θρόνου της Πιερίας.
Παρόλα ταύτα θα δεχόμασταν να συζητήσουμε το κινδυνολογικό σκεπτικό Σατσίδη, αν ο ίδιος είχε τοποθετηθεί δημόσια ενάντια στην προ διετίας δήλωση Νιώπα, πως ο στόχος του ήταν να τερματίσει έναν βαθμό πάνω από τον Πιερικό αδιαφορώντας για την θέση που θα καταλάμβανε. Δεν τοποθετήθηκε δημόσια ούτε προ μηνών όταν ο Αιγινιακός κέρδισε το ματς με τον Πιερικό στα χαρτιά. Οι ασκοί έχουν ανοίξει λοιπόν κύριε Σατσίδη, άλλοι τους άνοιξαν κι όχι ο Πιερικός και οφείλατε τουλάχιστον να έχετε προβληματιστεί εγκαίρως. Και να νιώσετε από τότε την αισχύνη κι όχι τώρα. Αισχύνη για τις πράξεις του Αιγινιακού, αισχύνη ακόμα και για τις φήμες που κυκλοφορούν περί της διαιτησίας στον αγώνα της ένστασης…
Σε καμία περίπτωση ο ΣΦΙΠ δεν παραγνωρίζει την προσφορά Ντούμου στον Πιερικό, αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Άλλο Πιερικός, άλλο Πύδνα. Ο Ντούμος σήμερα πασχίζει για τα συμφέροντα της Πύδνας και καλά κάνει. Με την ίδια λογική, καλά κάνει και η Διοίκησή μας.
Κριτές των οποιονδήποτε ενεργειών της Διοίκησης του Πιερικού οφείλουν να είναι οι εντός της οικογένειάς μας, όλοι εμείς που χάνουμε τον ύπνο μας από ένα κακό αποτέλεσμα, όλοι εμείς που θέλουμε την πρόοδο, όλοι εμείς που ασχολούμαστε ανιδιοτελώς. Είναι τουλάχιστον παράξενο να βλέπουμε ανθρώπους ξένους να νοιάζονται για την ηθική υπόσταση της ομάδας, όταν μάλιστα οι ίδιοι ήταν εξαφανισμένοι την προηγούμενη τριετία, απέχοντας από οποιαδήποτε κριτική για τον βιασμό μας από συναδέλφους του παράγοντες που βρίσκονταν είτε εντός, είτε εκτός της ομάδας μας.''
Στέλιος Καραγεώργης
Πρόεδρος ΣΦΙΠsfip

2 σχόλια:

  1. Μια ξεκάθαρη και αυτονόητη απαντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο σωστή, υπεύθυνη, τεμηριωμένη απάντηση απέναντι στο παλιό και διεφθαρμένο χθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια με χυδαίες και υβριστικές εκφράσεις, καθώς και ανώνυμα (παρόλο που δίνεται η επιλογή) δεν θα περνάνε. Η επιλογή ανώνυμο σχόλιο είναι ανοιχτή για ελεύθερους χρήστες ώστε να μπορούν να βάλουν ονοματεπώνυμο.
Ουδεμία ευθύνη φέρουν οι διαχειριστές του PNEWS, για τα σχόλια και τις απόψεις των αναγνωστών και των σχολιαστών.
Σας ευχαριστούμε.

6 ΧΡΟΝΙΑ PNEWS και συνεχίζουμε...

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!