Αλέκος Καλτσίδης: Λύση εδώ και τώρα αλλιώς δε συνεχίζω!

Ένας απο τους πλέον έμπειρους παράγοντες του Δ.Σ. του Πιερικού (ο εμπειρότερος ώς μέλος Δ.Σ.) και σίγουρα όχι...κομήτης, αφού έχει συνδέσει το όνομα του με δεκάδες χρόνια διοικητικής και φίλαθλης ιδιότητας στα γήπεδα της περιοχής μας αλλά και αυτά των εθνικών κατηγοριών, είναι αναμφίβολα ο αντιπρόεδρος του Πιερικού Αλέκος Καλτσίδης.

Τη φετινή χρονιά έκανε το δικό του αγώνα και ήταν ο άνθρωπος που πλαισίωνε οικονομικά και διοικητικά ώς άμεσος συνεργάτης τον πρόεδρο Γιώτη Αθανασιάδη.

Σπάνιες φορές όμως μίλησε ή τοποθετήθηκε δημόσια για τον Πιερικό και την προσπάθεια που γίνεται στο διοικητικό κομμάτι.

Κλείνοντας η χρονιά, είπε τα πράγματα με το όνομα τους, ξεκαθαρίζοντας τη δική του θέση, η οποία αναμφίβολα είναι και η θέση όλων των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων του ιστορικού Πιερικού:

"Με το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου, θα ήθελα να τοποθετηθώ με μια σύντομη αναφορά σε όσα συνέβησαν και να ευχαριστήσω προσωπικά όλους τους συντελεστές της αξιοπρεπούς πορείας μας.

Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια από την ημέρα που αναλάβαμε τον ιστορικό σύλλογο που λέγεται Πιερικός. Μια προσπάθεια που αρχικά βρήκε πολλά εμπόδια και σχεδόν όλες τις πόρτες κλειστές. 
Κάποιες από αυτές που φαίνονταν ανοιχτές, περιείχαν μόνο συμβουλές και υποσχέσεις. Αλλά με αυτές δυστυχώς ούτε οι παίκτες μπορούν να πληρωθούν, ούτε τα σπίτια, ούτε και η καθημερινή τους σίτιση.
Και πολλά άλλα βέβαια, τα οποία έπρεπε να γίνουν αφού κυριολεκτικά δε βρήκαμε απολύτως τίποτε όταν αναλάβαμε την ομάδα πέρσι το καλοκαίρι. 

Είμαστε υπερήφανοι γι αυτό που πετύχαμε. Υποσχεθήκαμε αξιοπρέπεια και αξιοπιστία και καταφέραμε να κάνουμε σε μεγάλο βαθμό τον σύλλογο «αρεστό» προς την τοπική κοινωνία και υπολογίσιμο από τους αντιπάλους του.

Κάναμε λάθη. Πολλά λάθη. Αλλά ποιος δεν κάνει λάθη όταν διοικεί έναν τόσο μεγάλο και ιστορικό σύλλογο;

Κάναμε όμως και πράγματα τα οποία είναι πολύ περισσότερα από τα λάθη μας και δουλέψαμε με κοινό στόχο να μείνει η ομάδα στις εθνικές κατηγορίες και να μην διασυρθεί βουλιάζοντας στα τοπικά πρωταθλήματα. 
Και τα καταφέραμε!

Θεωρώ ότι ο φετινός στόχος επιτεύχθηκε με επιτυχία.
Πιστεύω όμως ότι ο επόμενος στόχος είναι η επιστροφή του Πιερικού στις επαγγελματικές κατηγορίες. 
Πιερικός Γ΄εθνικής κατηγορίας, είναι μια παρένθεση για όλους εμάς που έχουμε ζήσει ιστορικά το μεγαλείο του. 
Όπως και ο ασυνεπής Πιερικός της απαξίωσης και της μιζέριας τον οποίο ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, είναι μη αποδεκτός από όλους εμάς που αγαπάμε και υπηρετούμε το ποδόσφαιρο της περιοχής μας εδώ και δεκάδες χρόνια, προσφέροντας και το υστέρημα μας για το καλύτερο.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση τώρα που η χρονιά τελείωσε.  Δε ξέρω ποια θα είναι αυτή και πως θα λέγεται αλλά θα πρέπει να είναι βιώσιμη και να εξασφαλίζει ένα υγιή παρόν και ένα φωτεινό μέλλον για τον σύλλογο.
Διαφορετικά και με τις υπάρχουσες συνθήκες, εγώ δε πρόκειται να συνεχίσω στη διοίκηση του Πιερικού. Θα στηρίξω και θα εργαστώ σε ότι αποφασίσουμε σαν Δ.Σ. και εξασφαλίζει την αποδέσμευση των χρεών που βαραίνουν την ομάδα.
Βάρη και ανευθυνότητες άλλων ούτε αναλαμβάνω, ούτε πληρώνω, ούτε είμαι διατεθειμένος εγώ να αναγνωρίσω δίνοντας άλλοθι σε ότι προηγήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Λύση εδώ και τώρα ώστε να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας εδώ και τώρα!

Και να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό και βιώσιμο Πιερικό, χωρίς χρέη και χωρίς να έχει καμία απολύτως υποχρέωση ή εξάρτιση απο κανέναν, πέρα των φιλάθλων του, των χορηγών του που θα στηρίζουν τις προσπάθειες του και των εργαζομένων του.

Ήμουν σε όλα τα φετινά παιχνίδια παρόν και έζησα όλους τους αγώνες λεπτό προς λεπτό αφού ακολουθούσα και ως αρχηγός αποστολής την ομάδα στα εκτός έδρας της παιχνίδια. Θέλω να πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας και να τους συγχαρώ που αποδείχθηκαν όλοι τους παλικάρια.
Ευχαριστώ και τους προπονητές μας που έκαναν το καλύτερο ώστε η ομάδα να ανοίξει, να προχωρήσει και να κλείσει με αξιοπρέπεια την φετινή αγωνιστική χρονιά.

Ευχαριστώ πολύ τους χορηγούς μας. Τι επιχειρήσεις και τους ανθρώπους που στήριξαν τις προσπάθειες μας. Έχουν μεγάλο μερίδιο στην ανάκτηση της αξιοπρέπειας του Πιερικού και την αναγνώριση από την τοπική μας κοινωνία και όχι μόνο.

Τέλος ευχαριστώ πολύ τους λίγους φέτος αλλά ηρωικούς μας φιλάθλους που ήταν τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια στο πλευρό της ομάδας.
Και είμαι σίγουρος πώς αν οι στόχοι της ομάδας ήταν διαφορετικοί, θα είχαμε πολύ περισσότερους στις κερκίδες του γηπέδου μας."

                  Με τιμή
         Αλέκος Καλτσίδης
Αντιπρόεδρος ΣΦΚ Πιερικός

12 σχόλια:

  1. μπραβο ρε αλεκο πολυ καλα τα ειπε αξιζουν συνχαριτιρια στην προσπαθεια που εκανε ολο το δσ του Πιερικου μας με πρωσταρη τον προεδρος μας και εσενα φυσικα μονο με εκκαθαρισση θα παει ο συλογο μπροστα
    Αρε παπατζη χ@&€ε τη εκανες στην ομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί μας φιμώνετε;
    Γιατί ως γνήσιο ΜΜΕ δεν δημοσιεύετε την αλήθεια;
    Γιατί δεν αφήνετε τους πραγματικούς ΠΙΕΡΙΚΟΥΣ να πουν την πικρή πραγματικότητα;
    Συμφέροντα...Δεν ξέρω...
    Εγώ σαν γνήσιος οπαδός του Πιερικόυ θα ξαναγράψω την μόνη αλήθεια.
    Ένας,ένας-σιγά,σιγά πηδάει από το πλοίο που σε λίγο θα πλέει μόνο του και στην μοίρα του στην ανοιχτή θάλασσα σαν τον Τιτανικό.
    Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ - ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.
    Του χρόνου θα μας κερδίσουν εντός και εκτός και θα σπάνε πλάκα μαζί μας Πύδνα Κίτρους,Αχιλλέας Νεοκαισάρειας και Διαγόρας Σεβαστής.
    ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ - ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ - ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ.
    Βάλτε λεφτά χθες...Πάρτε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και προπονητές να αλλάξουν το ρου της ιστορίας.
    Αν είστε πραγματικά Δημοσιογράφος και θέλετε να προβάλετε την αλήθεια κ.Σιδηρόπουλε θα σας παρακαλούσα να δημοσιεύστε το σχόλιο μου να δει ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΟΠΑΔΟΣ την ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΠΙΚΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ...
    Αυτό που έχει η ομάδα είναι σαν να έχει καρκίνο και να κάνει μετάσταση σε όλο το σώμα μέχρι να καταλήξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι τώρα που το δημοσίευσα θα σας εκθέσω, αλλά δεν θα σχολιάσω εγώ αυτό το σχόλιο, θα το αφήσω στην μοίρα των φιλάθλων της ομάδας μας..

      Διαγραφή
  3. Ο 6.00 βρίσκεται "τρικυμία εν κρανιω". Ρε φίλε τι λέει ο Καλτσιδης. Για να συμμετέχω στο ΔΣ πρέπει η ομάδα πρεπει να κάνει εκκαθάριση και να έχει του χρόνου ή ομάδα πρωταγωνιστικες βλέψεις. Αυτό δηλ. που θέλουμε όλοι. Εσύ η αφελής είσαι η είσαι από αυτούς που δεν θέλουν να προχωρήσει η εκκαθάριση οπότε εκτίθεσαι και συγχρόνως αποκαλύπτεσαι. Μάθε το η ομάδα θα προχωρήσει την εκκαθάριση όσα εμπόδια και και καθυστερήσεις από την προηγούμενη κατάσταση συναντήσει. Το καταλαβες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασες άλλο κείμενο, γιατί ο Καλτσίδης δεν αναφέρει πουθενά για εκκαθάριση.
      Συνέρθετε κοιμισμένοι

      Διαγραφή
  4. Φιλέ άσε τις κλαψες και τη δήθεν αγωνία για την ομάδα μας. Ή ομάδα θα ξεκινήσει του χρόνου χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος. Εάν δεν γίνει η εκκαθάριση ναι θα έχει πρόβλημα, όμως ή Διοίκηση προχωρά στην εκκαθάριση που τόση στενοχώρια σε προκαλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε λίγες γραμμές όλη η αλήθεια στην πραγματική της διάσταση. Καλά τα λόγια τα μεγάλα αλλά κάποια στιγμή ας αρχίσουν και τα έργα.
    Και επιτέλους κάποιος λέει τα πράγματα όπως θα πρέπει να είναι.
    Αν μη τι άλλο ο Καλτσίδης αξίζει συγχαρητήρια που δε παίζει με τις λέξεις.
    Τώρα άν κάποιος άλλος έχει αντίθετη άποψη και έχει να προτείνει κάτι καλύτερο απο αυτά που λέει ο άνθρωπος και μπορεί να τα υλοποιήσει, ας γράψει την πρόταση του για να φωτιστούμε κι εμείς οι υπόλοιποι.
    Με το ονοματάκι του για να τον χειροκροτήσουμε κιόλας και όλη δόξα να πάει σε αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλ. υπάρχει και καλύτερο από αυτό που προτείνει ο Καλτσίδης; Ο άνθρωπος λέι πρέπει να πάμε για εκκαθάριση και του χρόνου η ομάδα να πάει για άνοδο. Κάθε άλλη άποψη είναι εκ του πονηρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή, μέσα από τη φράση "εγώ δεν πληρώνω τα χρέη και τα λάθη των προηγούμενων" εσείς συμπεραίνετε ότι μιλάει για εκκαθάριση, εγώ νομίζω ότι μόνο για άλλο ΑΦΜ (με συγχώνευση) αναφέρετε, καλά θα είναι να αφήσουμε τις γενικότητες και να μας πει ο καθένας του ΔΣ αν θέλει την εκκαθάριση ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ που αναφέρεις πως ο Πιερικός διαλυεται για πες μας τώρα την άποψή σου. Θέλεις η ομάδα να σέρνεται κουβαλώντας τα χρέη της ΠΑΕ. Ενώ τώρα που πάει για εκκαθάριση θα πάει κατά την γνώμη σου για διάλυση; Φέρτε γρήγορα τον ψυχίατρο, μην τρελαθούμε με αυτά που διαβάζουμε.

      Διαγραφή
  8. ΄΄Οταν λέει ο Καλτσίδης δεν πληρώνω αμαρτίες άλλων εννοεί, πως δεν πληρώνει τα χρέη της προηγούμενης ΠΑΕ. Τι δεν καταλαβαίνεις δηλαδή. Οι άνθρωποι θα πληρώσουν στο αλέραιο τυχόν χρέη του ερασιτέχνη, της ΠΑΕ ας τα πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ομάδα όντως διαλύεται δυστυχώς. Τα νέα δεν είναι ευχάριστα από πουθενά. Ο νην πρόεδρος δεν πρόκειται να χαλάσει τις σχέσεις του με κανένα. Πολιτικός είναι. Δεν πειράζει όμως, ότι και να συμβεί. Μυαλό δεν θα βάλετε ποτέ εσείς οι μερικοί. Είστε χειρότεροι από τα ορκ, όπου φυσάει ο άνεμος. Μία Νιώπας, μία Ντούμος, μία Κάλλας, μία εκκαθάριση. Ότι σας γράψουν το πιστεύεται.

    Ερώτηση : Πετάει ο γάιδαρος κύριοι;
    Απάντηση : ΠΕΤΑΕΙ ΡΕ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΟΥΝΑΒΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ? ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ. ΦΥΓΕ ΜΑΚΡΥΑ ΑΡΚΑΝ κλπ κλπ...

    Υγ. Ξυπνήστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια με χυδαίες και υβριστικές εκφράσεις, καθώς και ανώνυμα (παρόλο που δίνεται η επιλογή) δεν θα περνάνε. Η επιλογή ανώνυμο σχόλιο είναι ανοιχτή για ελεύθερους χρήστες ώστε να μπορούν να βάλουν ονοματεπώνυμο.
Ουδεμία ευθύνη φέρουν οι διαχειριστές του PNEWS, για τα σχόλια και τις απόψεις των αναγνωστών και των σχολιαστών.
Σας ευχαριστούμε.

6 ΧΡΟΝΙΑ PNEWS και συνεχίζουμε...

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!