ΚΟΥΓΙΑΣ ΓΙΑ ΠΙΕΡΙΚΟ: ΒΡΩΜΙΚΗ ΟΜΑΔΑ!

«Κάρφωσε» Πατέρα ο Κούγιας για «Koriopolis»
Από Onsports.gr: Λάβρος εναντίον του πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού ήταν ο ιδιοκτήτης της Λάρισας, κατά την εξέτασή του για το σκάνδαλο «Koriopolis».
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ


Ο Αλέξης Κούγιας ήταν ο βασικός μάρτυρας, κατά την χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης και στην κατάθεσή του, υποστήριξε πως ο Νικόλας Πατέρας ήταν αυτός που δημιούργησε την υπόθεση του μεγαλύτερου σκανδάλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και της εγκληματικής οργάνωσης. Παράλληλα, ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ αναφέρθηκε και στα πρόσωπα που εμπλέκονται στην τρίτη κασέτα, η οποία δεν είχε δοθεί ποτέ στην δημοσιότητα, υποστηρίζοντας πως ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού την είχε στην κατοχή του για να εκβιάζει τον Σοφοκλή Πιλάβιο.



«Τις δύο πολύκροτες υποθέσεις στο ποδόσφαιρο, τη σημερινή και την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, τις δημιούργησε ένας άνθρωπος, ο Νικόλας Πατέρας, ο οποίος αρχικά ενεργοποίησε τους οργανωμένους του Παναθηναϊκού να βρίζουν τον Βαρδινογιάννη κι έτσι μαζί με τον Βγενόπουλο κατάφεραν να εξοντώσουν την οικογένεια Βαρδινογιάννη και να πάρουν τον Παναθηναϊκό. Έγινε και πρόεδρος της Superleague κι έτσι μετατράπηκε σε ισχυρό άνθρωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου», υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Και συνέχισε: «Εγώ διεκδικούσα την άνοδο με την Παναχαϊκή από τη Γ' Εθνική, μαζί με την Ηλιούπολη και τη Ρόδο. Με μας οι αντίπαλοί μας έπαιζαν με την καλύτερή τους εντεκάδα, ενώ όταν έπαιζαν με την Ηλιούπολη, οι ομάδες έβαζαν τους αναπληρωματικούς. Πήγα στον εισαγγελέα, αλλά δεν γινόταν τίποτα. Η Ηλιούπολη ανέβηκε, εγώ έμεινα απ' έξω και κάποια στιγμή με φώναξε η εισαγγελέας, η Πόπη Παπανδρέου κι έδωσα κατάθεση.

Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2011 μου τηλεφώνησε ο Πατέρας και μ' έβαλε ν' ακούσω τρεις συνομιλίες. Του Μαρινάκη με τον Μπέο για ένα παιχνίδι Μακάμπι-Ολυμπιακός, στην άλλη μιλάει ο Μπέος για το Άρης-Παναθηναϊκός με τον Δαλούκα και η τρίτη κασέτα (σ.σ. μιλάει για πρώτη φορά ποιοι ακούγονται σε αυτή την κασέτα) μιλάει ο Μαρινάκης με τον Σοφοκλή Πιλάβιο, με τον οποίο συζητούσαν για τον Δαλούκα και για το Μακάμπι-Ολυμπιακός, όπου ο Δαλούκας θα επηρέαζε τον διαιτητή, γιατί έμεναν μαζί στο δωμάτιο, στα διεθνή σεμινάρια».

«Αδέρφια Πατέρας και Μαρινάκης»

Ακόμα, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε και για την σχέση που είχαν οι Πατέρας, Μαρινάκης και Κοτσώνης, αλλά και στο καθεστώς της ΕΠΟ που επικρατεί όλα αυτά τα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Ο Πατέρας με τον Μαρινάκη, τον Κοτσώνη κι άλλους εφοπλιστές, ήταν σαν αδέρφια. Ο Πατέρας εξόντωσε τον Κόκκαλη και το περιβάλλον του, που βοήθησαν τον Ολυμπιακό να παίρνει τα πρωταθλήματα. Ο ίδιος ο Πατέρας λέει ότι έφερε και τον Μαρινάκη στον Ολυμπιακό. Αμέσως μετά η σχέση τους άλλαξε και δεν ξέρω το γιατί. Θεωρώ ότι την τρίτη κασέτα που μιλάει ο Μαρινάκης με τον Πιλάβιο, δεν την έδωσε ποτέ ο Πατέρας, για να μπορεί να εκβιάζει τον Πιλάβιο. Εγώ είχα τις άλλες δύο κασέτες... Τότε έδωσα συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα και τις πήγα και στην κυρία Ράικου, την εισαγγελέα.

Δεν δημιούργησα εγώ αυτή την υπόθεση, στην πραγματικότητα χρησιμοποιήθηκα. Δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο καθεστώς Κόκκαλη, μετά καθεστώς Πατέρα και μετά καθεστώς Μαρινάκη. Στην πραγματικότητα υπάρχει μόνο το καθεστώς ΕΠΟ. Αυτοί απλά προστάτευαν τις ομάδες τους και χρησιμοποιούσαν το καθεστώς ΕΠΟ. Τα τελευταία χρόνια όλοι οι πρόεδροι των ΕΠΣ, είναι δωροδοκούμενοι. Τις έχουν κάνει σούπερ μάρκετ τις Ενώσεις. Ο Θωμάς Μητρόπουλος συνέλαβε το μεγαλεπήβολο σχέδιο κι έκανε τις εκλογές στην ΕΠΟ επιχείρηση. Ξέρω ότι το 1996, πρόεδρος Ένωσης είχε πάρει 20 εκατομμύρια δραχμές. Οι άνθρωποι αυτοί, γύρω από τον Μητρόπουλο, είχαν τις τύχες του ποδοσφαίρου στα χέρια τους. Έτσι για 12 ολόκληρα χρόνια κυριαρχούσε ο Κόκκαλης.

Υπήρξαν ομάδες ανύπαρκτες, χωρίς οπαδούς, ομάδες φωτοβολίδες, που ανέβαιναν τέσσερις κατηγορίες στη σειρά. Αυτές οι ομάδες ήταν ο Πανθρακικός, η Χαλκηδόνα, ο Λεβαδειακός, το Αιγάλεω, ο Διαγόρας, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Ακράτητος, ο Θρασύβουλος, η Καλλονή, ο Εργοτέλης.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, το 2011, νόμιζα ότι τελείωσαν τα βάσανά μου. Το 2012 όμως, που μπήκαμε στα πλέι οφ για την άνοδο, μαζί με τον Πλατανιά, την Καλλονή και την Καλλιθέα, μου στείλανε τον Αμπάρκιολη, τον Ιωαννίδη και τον Κάμπαξη. Έκαναν όργια εναντίον μας (σ.σ. της Παναχαϊκής). Αδικούσαν και την Καλλονή, με την Καλλιθέα σε άλλα ματς και φαινόταν ότι σκοπός ήταν ένας, να ευνοηθεί ο Πλατανιάς. Τότε ήταν που πήγα και στο σπίτι του Δούρου στην Κόρινθο και του άρπαξα το τηλέφωνο και είδα κλήσεις από τον Πιλάβιο και τον Κουρίδη. Τότε ο Μπέος κι ο Τσακογιάννης ήταν στη φυλακή. Άρα, άλλοι ήταν αυτοί που επηρέαζαν».

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος της Λάρισας, μίλησε για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο «Koriopolis»:

Τον Γιώργο Τσακογιάννη: «Εγώ στη ζωή μου μισώ δύο ανθρώπους, έναν πρώην δικαστή που δεν θέλω να πω το όνομά του και τον Γιώργο Τσακογιάννη. Γιατί με εξευτέλισε σαν άνθρωπο με όσα έλεγε για μένα, τη γυναίκα μου και την οικογένειά μου. Τον έχω αδικήσει όμως τον Τσακογιάννη, λόγω αυτών των συμπεριφορών του. Για τον Τσακογιάννη ισχύει ό,τι έχω πει και στις καταθέσεις μου. Δεν μπορώ να ξέρω όμως αν τα παιχνίδια τα έπαιζε και στο στοίχημα. Ο Τσακογιάννης έχει μία ευθύτητα, είναι ο πιο άντρας απ' όλους εδώ μέσα. Το τι έχει κάνει στη ζωή του δεν το ξέρω. Οι κρίσεις μου στις καταθέσεις για το κύκλωμα Μπέου, Τσακογιάννη, Παπαδόπουλου κτλ. βασίζεται στις συνομιλίες, έτσι έβγαλα τα συμπεράσματά μου. Και φυσικά από τις κασέτες του Πατέρα...».

Τον Γιάννη Παπαδόπουλο (πρώην υπάλληλος της ΕΠΟ): «Δεν τον γνώριζα ποτέ. Μου ήταν άγνωστος! Με πήραν και μου είπαν ότι αυτός σου έφτιαξε την ιστορία με το υποτιθέμενο στημένο της Παναχαϊκής με τη Χερσόνησο. Ξέρω ότι είναι ένας οικογενειάρχης. Έμαθα ότι υπήρξε κι οδηγός του Γκαγκάτση».

Τον Αχιλλέα Μπέο: «Εκτός από τους χαρακτηρισμούς που έχει κάνει για μένα, δεν έχω κάτι άλλο εναντίον του σε προσωπικό επίπεδο. Υποπτεύομαι, αλλά συγκεκριμένα περιστατικά δεν έχω. Μόνο την κασέτα που μου έδωσε ο Πατέρας».

Τον Μιχάλη Κουντούρη: «Αν υπάρχει συνομιλία που λέει ότι θα κάνει κάτι, πρέπει να τους δουλεύει. Το γνωρίζω καλά. Πάντως το γεγονός ότι θα ερχόντουσαν μπράβοι της Θύρας 7 στην Κόρινθο για να κάνουν επεισόδια και να τιμωρηθούμε, είναι ένα γεγονός που έγινε».

Τους Ζαβαδία (πρώην ποδοσφαιριστής) και Ντότση (μάνατζερ): «Ακούγονται πάρα πολλά γι' αυτούς, αλλά δεν γνωρίζω προσωπικά. Ο Ζαβαδίας υπήρξε μεγάλος παίκτης, αλλά κι ο Ντότσης ξέρω ότι είναι ένας έντιμος μάνατζερ».

Τον Άγγελο Τραυλό (μάνατζερ): «Δεν τον έχω σε καμία εκτίμηση. Από άντρα που φοράει περούκα και βάφει τα μαλλιά του, τι περιμένεις... Με τον Τσακογιάννη και τον Σταθάκη μου στήσανε την ιστορία με τη Χερσόνησο. Δεν ξέρω όμως αν επηρέαζε ποδοσφαιριστές».

Τον Νικολόπουλο (πρώην ποδοσφαιριστής Ηλιούπολης): «Είναι ο πρωταθλητής κόσμου στο στήσιμο. Στο Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4 έκανε δύο πέναλτι κι έβαλε κι αυτογκόλ. Είναι από τα πιο διεφθαρμένα ματς στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όλη η Ελλάδα το ξέρει...».

Τον Χρυσοχοΐδη (πρώην ιδιοκτήτης του Διαγόρα): «Είναι σίγουρο ότι ο Διαγόρας ήταν από τις πιο διεφθαρμένες ομάδες στην Ελλάδα. Γνώριζα τον Χρυσοχοΐδη και μου έκανε εντύπωση, γιατί είναι ένας τζέντλεμαν. Δεν καταλαβαίνω πώς ανέχτηκε αυτό το γεγονός. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι ποδοσφαιριστές του Διαγόρα έστηναν παιχνίδια».

Τον Νίκο Παντέλη (προπονητής): «Ήταν έντιμος ποδοσφαιριστής και καλός προπονητής. Οι προπονητές σε αυτή την υπόθεση πήγαν κατηγορούμενοι επειδή δούλευαν σε διεφθαρμένες ομάδες».

Τον Δημήτρη Μπάκο (μεγαλομέτοχος του Αστέρα Τρίπολης): «Ξέρω ότι είναι ένας έντιμος άνθρωπος».

Τον Γιώργο Μποροβήλο (πρόεδρος Αστέρα Τρίπολης): «Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο, αλλά δημιουργήθηκε μία υποψία όταν ανέβαινε κατηγορίες ο Αστέρας, όπου ο Γιώργος Μποροβήλος ήταν μέλος της ΚΕΔ κι ο αδερφός του Δημήτρης ήταν στη διοίκηση του Αστέρα».

Τον Μάκη Σιδηρόπουλο (πρώην ποδοσφαιριστής): «Ζει από το στοίχημα. Πρέπει να έχει βρωμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν καλός ποδοσφαιριστής στην Προοδευτική, αλλά έχει καταστρέψει ομάδες, τις βρώμισε!».

Τον Σαββάκη (πρώην ιδιοκτήτης Πανθρακικού): «Είναι οικογενειάρχης και φίλος. Όμως το ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός το στήσανε το ματς με τον Χριστοβασίλη για να μείνουμε εμείς στην απ' έξω».

Τον Τζελέπη (πρόεδρος Πανθρακικού): «Ήταν ένας απλός υπάλληλος».

Παράλληλα, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε και για παιχνίδια που εξετάζονται από το Δικαστήριο:

Το Διαγόρας-Ηλιούπολη 1-2: «Διεφθαρμένες και οι δύο ομάδες».

Το Ηλυσιακός-Πανθρακικός: «Το στήσανε για να ανέβει ο Πανθρακικός».

Το Διαγόρας-Πιερικός: «Βρώμικες ομάδες και οι δύο».

Εν συνεχεία, το δικαστήριο αποφάσισε την προσωρινή διακοπή της δίκης και η συνέχεια θα δοθεί εντός της ημέρας.

Πηγή: Onsports.gr

4 σχόλια:

  1. Ενώ ο Κουγιας πεντακάθαρος. Ελεος ρε ελεος . Σαββιδης δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κουγιας προφανώς αναφέρεται στο «Koriopolis» οπου ήταν «μπλεγμένοι» ο Ντουμος με τον Ελευθεριάδη από πλευράς Πιερικού, οι οποίοι απαλαχθηκαν των κατηγοριών από το Συμβούλιο Εφετων μετά από πρόταση του εισαγγελέα.

      ΥΓ
      Κανείς δεν είπε ότι ο Κουγιας είναι άγιος...

      Διαγραφή
  2. Από τα μεγαλύτερα μπατζετ της κατηγπρίας είχε ο Πιερικός. Παικτες που θα ζήλευαν ακόμα και ομάδες Α΄εθνικής. Είχε όμως την ατυχία να πέσει πάνω σε Τσακογιάννη, Μπέο, Ψωμιάδη, Θεωδορίδη (ποιος δεν θυμάται το πεναλτι μαϊμου που κέρδισε ο Πανσεραϊκος).
    Σίμος Ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ
    ΛΙΓΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.
    Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΣ.
    ΤΟ ΦΙΛΑΘΛΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ
    ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
    ΩΣΤΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΒΡΩΜΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΝ... ΠΙΕΡΙΚΟ.ΡΕ ΚΛΟΥΓΙΑ, ΑΜΑΝ ΜΕ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ. ΚΛΟΥΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ.
    ΚΛΟΥΓΙΑ ΑΛΛΟ ΔΙΑΓΟΡΑΣ Ρ. ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΙΕΡΙΚΟΣ( 15 ΣΥΜΜ. ΣΤΗ
    ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ, 16 Η ΒΕΡΟΙΑ, Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ) ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.
    ΠΟΙΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΜΑΤΣ (2011)? ΚΛΟΥΓΙΑ ΠΙΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ
    ΚΑΙ ΤΕΘΝΕΩΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ.
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗ(ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ),
    ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΠΑΤΕΡΑ.
    Ο ΑΛΕΞΗΣ Κ.....Σ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΣ.
    ΤΕΛΟΣ, ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΣΑΙΤ ΣΑΝ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ
    ΣΑΣ. ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ!
    Α Εθνικη Ερχομαστε
    ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια με χυδαίες και υβριστικές εκφράσεις, καθώς και ανώνυμα (παρόλο που δίνεται η επιλογή) δεν θα περνάνε. Η επιλογή ανώνυμο σχόλιο είναι ανοιχτή για ελεύθερους χρήστες ώστε να μπορούν να βάλουν ονοματεπώνυμο.
Ουδεμία ευθύνη φέρουν οι διαχειριστές του PNEWS, για τα σχόλια και τις απόψεις των αναγνωστών και των σχολιαστών.
Σας ευχαριστούμε.

6 ΧΡΟΝΙΑ PNEWS και συνεχίζουμε...

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!