Στα ημιτελικά της ΕΠΣ Μακεδονίας η Κ-15 του Πιερικού!

ΠΑΟΔ-Πιερικός 0-0 & 1-2. Στους (4) με Άρη!

Για τα προημιτελικά του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Μακεδονίας ο Πιερικός αντιμετώπισε σε διπλούς αγώνες την ομάδα του ΠΑΟ Διοικητηρίου.
Το πρώτο παιχνίδι έγινε το Σάββατο 09 Απριλίου στο γήπεδο του Μ. Αλεξάνδρου με τον Πιερικό να αγωνίζεται τυπικά σαν γηπεδούχος.
Καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο ο Πιερικός πίεσε τον αντίπαλο του δημιούργησε φάσεις από τα άκρα με τους δημιουργικούς Ελεζάϊ και Παπαδόπουλου Μ. πλην όμως ο σέντερ φορ Φουντουκίδης ήταν άστοχος αλλά και άτυχος στην τελική προσπάθεια. Σε όλο αυτό το διάστημα ο αντίπαλος προσπαθούσε με μεγάλες μπαλιές να αξιοποιήσει τους γρήγορους επιθετικούς του χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Στο δεύτερο ημίχρονο η υπερβολική για την εποχή ζέστη αλλά και η κούραση των παικτών του Πιερικού από τα πολλά παιχνίδια που έχουν δώσει έως τώρα επέτρεψαν στον αντίπαλο να ισορροπήσει το παιχνίδι να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο χωρίς ωστόσο να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός καθώς η αμυντική γραμμή της ομάδος λειτούργησε σωστά για μία ακόμη φορά με το παιχνίδι να τελειώνει στο 0-0.

Το δεύτερο παιχνίδι έγινε στο Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης την Τετάρτη 13 Απριλίου σε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι της ομάδος, πραγματική γιορτή για το ποδόσφαιρο, με τον ΠΑΟΔ να αγωνίζεται σαν γηπεδούχος. Με βάση τα δεδομένα του πρώτου αγώνα ο Πιερικός έπρεπε να κυνηγήσει το εκτός έδρας γκολ και παράλληλα να προσέξει να μην δεχτεί ο ίδιος.
Η ομάδα μας μπήκε καλύτερα από τον αντίπαλο στο γήπεδο και σταδιακά άρχιζε να πιέζει προσπαθώντας να βρει διαδρόμους από τα άκρα και να δημιουργεί τις πρώτες απειλητικές φάσεις στην αντίπαλη εστία.
Κόντρα στην ροή του αγώνα και στην πρώτη ουσιαστικά επίθεση του ο ΠΑΟΔ σκόραρε μετά από συνεργασία των δυο ακραίων και γρήγορων επιθετικών του και αδράνεια των αμυντικών, με τον πρώτο να δημιουργεί και τον δεύτερο να εκτελεί με σουτ έξω από την περιοχή κάνοντας το 1-0 στο 17΄.

Ο Πιερικός ευτύχησε να ισοφαρίσει δέκα λεπτά αργότερα με το γρήγορο και έξυπνο σουτ του Φουντουκίδη μέσα από την περιοχή πετυχαίνοντας το σημαντικό εκτός έδρας γκολ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πιερικός ήταν πάλι καλύτερος είχε κατοχή της μπάλας προσπαθώντας να αναπτυχτεί ορθολογικά αλλά και προσέχοντας τα νώτα του καθώς είχε πλέον σκορ πρόκρισης. Από την άλλη ο ΠΑΟΔ όσο περνούσε η ώρα ρίσκαρε περισσότερο ανεβαίνοντας στο γήπεδο και δημιουργώντας κινδύνους στις αντεπιθέσεις, με στημένα αλλά και από κάποια λάθη των αμυντικών του Πιερικού.
Με την αγωνία την κούραση και το άγχος να έχει κάνει εμφανή τα σημάδια του και στις δύο ομάδες φτάσαμε στο δεύτερο λέπτο των καθυστερήσεων με τον Πιερικό να κερδίζει φάουλ έξω από την περιοχή. Με πολύ όμορφη εκτέλεση ο Παπαθανασίου βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Γκατζούνη ο όποιος νίκησε κατά κράτος τους αντιπάλους στον αέρα και με δεύτερη προσπάθεια νίκησε και τον τερματοφύλακα κάνοντας μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς παικτών και φιλάθλων το τελικό 1-2.
Tο τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τις δύο ομάδες να αλληλοσυγχαίρονται και να φωτογραφίζονται στο κέντρο του γηπέδου μέσα σε κλίμα σεβασμού και αλληλοεκτίμησης όπως
αρμόζει σε παιδιά αυτής της ηλικίας στέλνοντας και το μήνυμα ότι ο αθλητισμός μόνο ενώνει και τους ανθρώπους του ΠΑΟΔ να ευχαριστούν τους υπευθύνους του Πιερικού για την άψογη φιλοξενία που τους παρείχαν.

Για ένα ακόμη παιχνίδι η ομάδα έδειξε στοιχεία καλοδουλεμένου και δεμένου συνόλου με σωστή επιθετική ανάπτυξη (αποτέλεσμα της δουλείας που γίνεται από την αρχή της χρονιάς αλλά και της προσπάθειας των παιδιών στις προπονήσεις), παίκτες που αγωνίζονται με πάθος και πείσμα, αποκομίζοντας παράλληλα τεράστιες εμπειρίες από αυτήν την διαδικασία των διπλών αγώνων σε αυτή την φάση του πρωταθλήματος.

Η ομάδα προετοιμάζεται αθόρυβα συγκεντρωμένα και μεθοδικά για τα παιχνίδια της ημιτελικής φάσης με τον επόμενο αντίπαλο που είναι ο Άρης με τους αγώνες να διεξάγονται το Σάββατο 23 Απριλίου και την Μ. Τετάρτη 27 Απριλίου , έχοντας παράλληλα εξασφαλισμένη μια θέση στους τελικούς που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 15-16 Μαΐου.
Στόχος είναι σε αυτά τα παιχνίδια τα παιδιά απαλλαγμένα από άγχος να διεκδικήσουν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό αλλά ταυτόχρονα να απολαύσουν τους συγκεκριμένους αγώνες γνωρίζοντας ότι έχουν κάνει και με το παραπάνω το καθήκον τους στην συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς όπως λέει και το «μοτο» σημασία δεν έχει μόνο ο προορισμός αλλά και η διαδρομή, με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές πραγματικά να απολαμβάνουν αυτήν την διαδρομή την φετινή χρονιά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΜΑΔΟΣ

Κραγιόπουλος Κων/νος (Προπονητής)

Κοκίτσι,Ελενίδης,Τσέτσιλας,Τολιάς,Παντζιάλας,Κατσάρας,Κουλολι,Γκουτζιούλης, Γκατζούνης, , Παπαθανασίου, Παπαδόπουλος Κ., Παπαδόπουλος Μ. ,Ελεζάϊ, Σκαμαγκάς, Φουντουκίδης, Λάϊος, Xατζόγλου



Και το ταξίδι συνεχίζεται……….

3 σχόλια:

  1. Μόνον αυτοι οι παίκτες υπάρχουν στην ομαδα; Καλο θα ηταν να μπουν τα ονοματα όλων των παιδιών γιατι τις νίκες τις παίρνουν ομαδες οχι παικτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή επιτυχία παιδιά του Πιερικού αύριο με Άρη στη Θεσσαλονίκη να επιστρέψετε θριαμβευτές στην Κατερίνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια με χυδαίες και υβριστικές εκφράσεις, καθώς και ανώνυμα (παρόλο που δίνεται η επιλογή) δεν θα περνάνε. Η επιλογή ανώνυμο σχόλιο είναι ανοιχτή για ελεύθερους χρήστες ώστε να μπορούν να βάλουν ονοματεπώνυμο.
Ουδεμία ευθύνη φέρουν οι διαχειριστές του PNEWS, για τα σχόλια και τις απόψεις των αναγνωστών και των σχολιαστών.
Σας ευχαριστούμε.

6 ΧΡΟΝΙΑ PNEWS και συνεχίζουμε...

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!