Άντε, πάμε για το δύο στα δύο!


Τελείωνε με τη… Βαλτική!



 Εθνική Ελλάδας

Αφού «καθάρισε» την πρώτη ομάδα από τη Βαλτική, τη Λετονία, η Εθνική θέλει απόψε ( 21:45, MEGA, www.sport-fm.gr) τη νίκη κόντρα στη Λιθουανία, προκειμένου να βάλει έξι βαθμούς στο…σακούλι του 7ου ομίλου και να πάει με άλλο «αέρα» στα δύσκολα ματς που ακολουθούν τον Οκτώβριο (Βοσνία/Ερζεγοβίνη και Σλοβακία), για τα προκριματικά του παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.

Στην πρεμιέρα των προκριματικών, η Εθνική ομάδα αγχώθηκε, αλλά νίκησε. Τώρα, στη δεύτερη αγωνιστική οφείλει να πάρει το «τρίποντο» και να δείξει πως -τουλάχιστον- στο γήπεδό της δεν προτίθεται να χαριστεί σε κανέναν και να χάσει βαθμούς. Άλλωστε, οι έξι βαθμοί ήδη από τον Σεπτέμβριο θα ήταν ένα σημαντικό βήμα, για τα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν τον Οκτώβριο, με Βοσνία/Ερζεγοβίνη (εντός έδρας) και Σλοβακία (εκτός έδρας). Μοναδική απουσία για τον Φερνάντο Σάντος είναι -φυσικά- ο Γιώργος Σαμαράς, λόγω του τραυματισμού που αποκόμισε στη Ρίγα. 

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Λιθουανίας δεν είναι κανένα… φόβητρο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως ταξίδεψε στην Αθήνα για να χάσει. Μπορεί η επίθεσή τους να μη βγάζει «φωτιές», αλλά πρόκειται για ένα σύνολο που αρέσκεται στο να παίζει κλειστά και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που πήρε το βαθμό (1-1) στην πρεμιέρα των προκριματικών με τη Σλοβακία.

Ξανά με Μήτρογλου μπροστά

Ο Κώστας Μήτρογλου δεν ήταν από τους διακριθέντες κόντρα στη Λετονία, εντούτοις ο Φερνάντο Σάντος αναμένεται να τον συμπεριλάβει ξανά στο αρχικό σχήμα. Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός φαίνεται πως θα παρατάξει την ίδια ενδεκάδα που είχε στη Ρίγα, με σύστημα 4-4-2. Ο Καρνέζης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται (από τα δεξιά προς τα αριστερά) από τους Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Κ. Παπαδόπουλο και Σπυρόπουλο. Οι τέσσερις του κέντρου θα είναι οι Μανιάτης, Κατσουράνης, Τζιόλης και Φορτούνης, με το επιθετικό δίδυμο να συνθέτουν οι Μήτρογλου και Γκέκας.

Επίσης, ο Φερνάντο Σάντος δοκίμασε και μία άλλη ενδεκάδα στην προπόνηση, με σύστημα 4-2-3-1 και τον Σωτήρη Νίνη δεξιά. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να το εφαρμόσει και κατά τη διάρκεια του ματς με τους Λιθουανούς, εφόσον δεν βγει το 4-4-2.

Από την άλλη, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Λιθουανίας αναμένεται να παρατάξει την ενδεκάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Στο τέρμα θα βρίσκεται ο Καρτεμάρσκας με τους -από δεξιά προς τα αριστερά- Μπορόφσκι, Ζαλιούκας, Κλιμαβίτσιους και Αντριουσκεβίτσιους να είναι στην τετράδα της άμυνας. Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι οι Σεμπέρας και Βίτσιους, με την τριάδα μπροστά τους να αποτελείται από τους Μικολιούνας, Ε. Τσεσνάουσκις και Ρανταβίτσιους. Μόνος του στην επίθεση θα είναι ο Σέρνας.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Μακ Κόρτνεϊ (Β. Ιρλανδία), με βοηθούς τους Ίμον Σανκς και Γκάρεθ Ίκιν.

* Μέχρι χθες (10/9) είχαν πωληθεί περίπου 7.500 εισιτήρια, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, η οποία υπολογίζει απόψε περίπου 15.000 θεατές στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

* Δύο γκολ θέλει ακόμα ο Φάνης Γκέκας για να φτάσει τα 25, φορώντας το εθνόσημο και να ανέβει στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ με τον Άγγελο Χαριστέα. Πρώτος παραμένει ο Νίκος Αναστόπουλος με 29.

* Μόλις μία φορά η Εθνική ομάδα έχει αντιμετωπίσει τη Λιθουανία, το παρελθόν, σε ένα φιλικό τη σεζόν 1994/95, στο Βίλνιους, όπου είχε ηττηθεί με σκορ 2-1.
 www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με χυδαίες και υβριστικές εκφράσεις, καθώς και ανώνυμα (παρόλο που δίνεται η επιλογή) δεν θα περνάνε. Η επιλογή ανώνυμο σχόλιο είναι ανοιχτή για ελεύθερους χρήστες ώστε να μπορούν να βάλουν ονοματεπώνυμο.
Ουδεμία ευθύνη φέρουν οι διαχειριστές του PNEWS, για τα σχόλια και τις απόψεις των αναγνωστών και των σχολιαστών.
Σας ευχαριστούμε.

6 ΧΡΟΝΙΑ PNEWS και συνεχίζουμε...

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!