Οι ευθύνες, το μέλλον, και οι λύσεις... του Δ.Καλαιτζή


...

Έπεσε η αυλαία.Κύκλοι τέλους για τον Πιερικό.Το κύκνειο άσμα χθες μετά την ήττα από τον Τύρναβο με 0-2. Δέν θα κάνουμε κριτική για το αγωνιστικό κομμάτι του παιγνιδιού. Δεν έχει καμία ουσία πιά. Τα παιδιά αγωνίστηκαν χωρίς ψυχολογία μετά την αφαίρεση των βαθμών και την σχεδόν σίγουρη πτώση της ομάδος. Όσο φιλότιμος και να είναι ένας ποδοσφαιριστής, δέν μπορεί να ξεπεράσει και την ανθρώπινη φύση.Ψυχολογία μηδέν, απογοήτευση, πίκρα και στεναχώρια, ήταν τα στοιχεία που διέκρινε κανείς στα βλέμματα των παιδιών πρίν και μετά το παιγνίδι.
Οι φίλαθλοι δέ της ομάδος και αυτοί που ήταν στο γήπεδο, αλλά και άλλοι που δέν ήταν, είναι διχασμένοι.Πολλοί επικρίνουν την ηγεσία της ομάδος για τη διάλυσή της, άλλοι πάλι προσπαθούν να ρίξουν το βάρος στον Ϊτσιο και τον Νιώπα.
Εύκολο να κάνεις  κριτική, εύκολο να ρίχνεις ευθύνες.Βέβαια η λειτουργία του Πιερικού τα τελευταία χρόνια, δέν είναι και η ποδοσφαιρικά ενδεδειγμένη. Ελλειψη φιλοσοφίας, στόχων και προγραμματισμού, είναι στοιχεία που διακρίνει κανείς στην λειτουργία του.Μέτοχοι μόνοι, αβοήθητοι, αλλά και με τα σφάλματα να επαναλαμβάνονται.Το αποτέλεσμα;Το μεγάλο χρέος και η προβλεπόμενη από πολλούς πτώση της ομάδοςΑΝ δέν γινόταν τώρα, θα γινόταν μετά. Δέν είναι ο Πρόεδρος Ωνάσης.Ποτέ δέν το είπε.Και είναι σίγουρο ότι δέν θα άντεχε.Τώρα θα μου πεί κανείς δέν έχει ευθύνες; Εχει. Αλλά άν εκείνος έχει ποσοστό ευθύνης που του αναλογεί, δέν έχουν ευθύνη και αρκετοί που τον πλαισιώνουν, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να το "παίζουν" και να είναι κάκιστης μορφής αυλοκόλακες; Εχουν τεράστια ευθύνη.Εχει βέβαια ευθύνη και ο κόσμος, που δέν αντέδρασε όταν έπρεπε για να αλλάξουν πολλά πράγματα.Κανείς δέν μιλάει μπροστά στον Πρόεδρο.Μόνο απο πίσω κάνουν τον έξυπνο πολλοί.Μόνο δύο τρείς γράφουν, μιλάνε, προτείνουν και έφτασαν στο σημείο να τους αποκαλούν γραφικούς κάποιοι έξυπνοι παντογνώστες .
Κανείς δέν  έλεγε στον Πρόεδρο μία καλή κουβέντα για τα καλώς κείμενα, αλλά και μία αναγκαία συμβουλή για τα διαφαινόμενα κακώς κείμενα.Τί είναι ο πρόεδρος Θεός; Ανθρωπος είναι. Εξυπνος μέν, αλλά πολύ πιεσμένος. Και ο πιεσμένος, μόνος και αβοήθητος στο ποδόσφαιρο, κάνει περισσότερα λάθη.
Τώρα, τί μέλλει γενέσθαι;Πώς θα ανακάμψει ο ιστορικός Πιερικός;
Είναι δύσκολο.Πολύ δύσκολο λόγω και της οικονομικής κρίσης.Θα γίνει δέ ακόμη δυσκολότερο άν ασχοληθούν με την ομάδα, άνθρωποι χωρίς ορθολογικό ποδοσφαιρικό όραμα, υπομονή και διάθεση για δουλειά.
Με λίγα λόγια άν γίνει το ίδιο, που ξεκίνησε πρίν λίγα χρόνια.Μόνο με τα λεφτά δέν χτίζονται ομάδες.Τα λεφτά στις ομάδες έρχονται με πολλούς τρόπους.Το θέμα είναι τι θα επιλέξει κανείς για να στηριχθεί οικονομικά μία ομάδα.Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων που θα είναι ραγδαίες. Σύμφωνα δέ με πληροφορίες, ποδοσφαιριστές ετοιμάζονται να αποχωρήσουν πρίν τη λήξη των playout.
Όποιος αγαπάει την ομάδα, να το δείξει έμπρακτα απο δώ και πέρα, με τη συμμετοχή και ιδιαίτερα, με τη θετική φωνή, στάση και  πρόταση..
Επιφυλασσόμαστε να τα ξαναπούμε για τις εξελίξεις...

5 σχόλια:

  1. Δηλώνεις δηλ παρόν για την επόμενη μέρα?? Αν ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ στηρίζει τις ελπίδες του σε κάτι σαν και σένα ....... Αλήθεια απο την ομάδα του Ν.Κεραμιδίου γιατί φύγατε με τον κολητό σου?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεναπαντω σε εμπαθείς ανώνυμους. Βάλε το ονομα σου ναι θα πάρεις την απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω πολλά για τον Καλαϊτζή, αλλά με αυτά που γράφει συμφωνώ απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μας γαματε ρε με το κεραμιδι και το καθε χωριο;
    Αιντε κοιταξτε να δουμε τι θα γινει πλεον με τον πιερικο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι καταστροφεις του ΠΙΕΡΙΚΟΥ μας ηταν δικηγοροι Παπανικολαου Παπαδοπουλος.Μακρια αυτο το συναφη απο την ομαδα μας ας πανε στα δικαστηρια να πουλανε τις αερολογιες τους.Ειναι τυχεροι που η πολη αυτη κοιματε οπαδικα επρεπε να ηταν σε καμια ΛΑΡΙΣΑ ΑΓΡΙΝΙΟ ακομα και ΚΑΡΔΙΤΣΑ που ειναι ενα κωλοχωρι μπροστα στον ΠΙΕΡΙΚΟ μας.Οι ανθρωποι αυτοι οχι εξω απο το σπιτι τους δεν θα βγαινανε αλλα θα επρεπε να αλλαξουν πολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια με χυδαίες και υβριστικές εκφράσεις, καθώς και ανώνυμα (παρόλο που δίνεται η επιλογή) δεν θα περνάνε. Η επιλογή ανώνυμο σχόλιο είναι ανοιχτή για ελεύθερους χρήστες ώστε να μπορούν να βάλουν ονοματεπώνυμο.
Ουδεμία ευθύνη φέρουν οι διαχειριστές του PNEWS, για τα σχόλια και τις απόψεις των αναγνωστών και των σχολιαστών.
Σας ευχαριστούμε.

6 ΧΡΟΝΙΑ PNEWS και συνεχίζουμε...

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!