Γιώργος Κοκαβίδης: Δεν μπορείς να έχεις μέλλον όταν όλοι σου γυρνάνε τη πλάτη!

Αλλαγή σκυτάλης στο Δ.Σ του Πιερικού και η ομάδα της Κατερίνης την νέα αγωνιστική περίοδο έχει διαφορετική διοίκηση μιας και ο Γιώργος Κοκαβίδης με τους συνεργάτες του δεν συνεχίζουν ύστερα απο την πρόσφατη Γενική Συνέλευση.
Ο στόχος που είχε βάλει η απελθούσα διοίκηση επετεύχθη, έχοντας πετύχει την παραμονή στην κατηγορία αλλά και έχοντας δημιουργήσει απο το μηδέν μια ομάδα που στηρίχθηκε σε γηγενείς παίκτες, που έχουν μπεί στο στόχαστρο πολλών ομάδων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Πιερικού σε μια εκ βαθέων συνέντευξη μίλησε περιεκτικά για την περυσινή χρονιά και ξεκαθάρισε το τοπίο λέγοντας χαρακτηριστικά πράγματα που είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό.
Το γεγονός ότι "άφησε" την Διοίκηση τον μήνα Ιούνιο, ώστε να υπάρχει ομαλή μετάβαση και η νέα Διοίκηση να "δουλέψει" χωρίς πίεση χρόνου πιστώνεται στα θετικά δείχνοντας έτσι έμπρακτα  το έντονο ενδιαφέρον της γιατί η ομάδα του Πιερικού είναι πάνω απ' όλα.   

1.Eίχατε την περασμένη περίοδο την Προεδρεία του Δ.Σ του Πιερικού.
Πιστεύεται ότι πετύχατε στους στόχους σας;
"Πήραμε την εντολή το καλοκαίρι του 2017 στην Γενική Συνέλευση και δεσμευτήκαμε ότι θα πράξουμε συγκεκριμένα πράγματα για τον Πιερικό.
Όσα είχαν ειπωθεί απο την πλευρά μας τα υλοποιήσαμε σε απόλυτο βαθμό και με το παραπάνω.
Δημιουργήσαμε μια ομάδα απο το μηδέν, με παίκτες απο την Πιερία που έγιναν "στόχοι" άλλων ομάδων μεγαλύτερων κατηγοριών.
Δημιουργήσαμε δεύτερη ομάδα με 25 παίκτες.
Δημιουργήσαμε Ακαδημία με 60 μικρούς παίκτες και κάναμε 3 τμήματα που πήραν συμμετοχές σε αγώνες του Πρωταθλήματος Υποδομών της ΕΠΣ Πιερίας, αλλά και σε σημαντικά τουρνουά εκτός Πιερίας στην Θεσσαλονίκη και αλλού.
Καταφέραμε να πετύχουμε την παραμονή στην κατηγορία σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο που έπαιζαν ιστορικές ομάδες.
Υποβιβάζονταν 7 ομάδες στα τοπικά πρωταθλήματα.

2. Ο Πιερικός μπορεί να ανέβει κατηγορία χωρίς να τον βαραίνει το παρελθόν;

"Είχαμε δεσμευτεί στην Γενική Συνέλευση για την εκκαθάριση μιας και λέγονταν διάφορα για την δυνατότητα να μην μπορεί ο Πιερικός να ανέβει στην Β' Εθνική.
Τους πρώτους μήνες είχα αναθέσει σε έναν έμπειρο δικηγόρο της Σούπερ Λίγκα να ασχοληθεί με το θέμα.
Όποτε χρειαστεί η γνωμοδότηση είναι υπέρ της ομάδας.
Καλό θα είναι να σταματήσουν οι ψίθυροι αφου δεν υπάρχει κανένα κώλυμα για την επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Ο Πιερικός μπορεί ανα πάσα στιγμή να παίξει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα όπου και ανήκει.
Κάνω λοιπον έκκληση σε όλους όσους πραγματικά αγαπούν τον Πιερικό και έχουν την οικονομική δυνατότητα να "στηρίξουν" την ομάδα και να εμπλακούν στα Διοικητικά για να έρθει επιτέλους η Ανάσταση της ιστορικής ομάδας της Πιερίας.

3. Eσείς σαν Διοίκηση την περυσινή χρονιά είχατε οργανόγραμα;

"Όσο αφορά το λειτουργικό θέμα της ομάδας, όλα κύλησαν πάνω σε επαγγελματικό επίπεδο.
Ενω παίζαμε σε Ερασιτεχνική κατηγορία, κάναμε κινήσεις επαγγελματικών ομάδων."

4. Είχατε την αναμενόμενη στήριξη στην προσπάθειά σας;
"Παρ' όλα όσα κάναμε φέτος σας κάνω γνωστό ότι διαπιστώσαμε μια καχυποψία και μια κοινωνική απαξίωση απέναντι στον Πιερικό που είναι η κορυφαία ομάδα της Πιερίας.
Αυτή η στάση του κόσμου είναι εν μέρει δικαιολογημένη γιατί στο παρελθόν κάποιοι έμπλεξαν το όνομα του Πιερικού σε παιχνίδια διαφθοράς και είχε γίνει η ομάδα στόχος εισαγγελικών ερευνών.
Η ομάδα δεν στηρίχθηκε απο τους τοπικούς φορείς, όπως ο Δήμος Κατερίνης, η Αντιπεριφέρεια, οι Βουλευτές, το Επιμελητήριο, την ΕΠΣ Πιερίας αλλά και απ' άλλους φορείς.
Δεν μπορεί να έχει μέλλον μια επαρχιακή ομάδα όταν την γυρίζουν πλάτη οι τοπικοί φορείς.
Είναι αδιανόητο ο Δήμαρχος Κατερίνης να στηρίζει την ομάδα μόνον όταν είναι στην Διοίκηση πρόσωπα φίλα προσκείμενα προς αυτόν, πολύ περισσότερο όταν έχουν φέρει τον Πιερικό σε αυτήν την δυσμενή θέση.
Και μία Διοίκηση που πραγματικά δούλεψε για ένα όραμα να γίνει ο Πιερικός ένα υγιές σωματείο να είναι συνεχώς απέναντί μας(ο Δήμαρχος Κατερίνης), δημιουργώντας καθημερινά προβλήματα με διαφόρους τρόπους(τεχνάσματα).
Εμείς παρά τα όσα προβλήματα κρατήσαμε τον Πιερικό δίνοντας του κοινωνικό ρόλο που οφείλει να έχει η πρώτη τη τάξει ομάδα του νομού μας.
Είμασταν δίπλα σε κοινωνικους φορείς, Μέριμνα του Παιδιού, στα Σχολεία, στο Νοσοκομείο Κατερίνης - Παιδιατρικό τμήμα- και είχαμε παρουσία στην Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας, θέλοντας να δώσουμε την πραγματική διάσταση που εμπνέει ο αθλητισμός."

5. Ο κύκλος της Διοίκησής σας έκλεισε, τι θα θέλατε να τονίσετε για τους συνεργάτες σας;
"Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της Διοίκησής μου αλλά και τους εξωδιοικητικούς συνεργάτες πραγματικά στάθηκαν δίπλα στον Πιερικό.
Το προπονητικό τιμ, τον φίλαθλο κόσμο που γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί γύρω απο τον Πιερικό τις τελευταίες δεκαετίες και είχε άψογη συμπεριφορά απέναντι στην Διοίκηση και τους παίκτες που σήκωσαν όλο το φετεινό βάρος στο πρωτάθλημα.
Ιδιαίτερη μνεία θέλω να κάνω για τους παίκτες της ομάδας που ενω αρχικά είχαν αμφισβητηθεί, έκαναν κατάθεση ψυχής, έκλεισαν τα στόματα όλων όσων ήθελαν να μην τα καταφέρει ο Πιερικός και σε ένα πρωτάθλημα που είχε "βρώμικο πόλεμο" κράτησαν ψηλά το λάβαρο του Πιερικού ποδοσφαίρου." 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με χυδαίες και υβριστικές εκφράσεις, καθώς και ανώνυμα (παρόλο που δίνεται η επιλογή) δεν θα περνάνε. Η επιλογή ανώνυμο σχόλιο είναι ανοιχτή για ελεύθερους χρήστες ώστε να μπορούν να βάλουν ονοματεπώνυμο.
Ουδεμία ευθύνη φέρουν οι διαχειριστές του PNEWS, για τα σχόλια και τις απόψεις των αναγνωστών και των σχολιαστών.
Σας ευχαριστούμε.

6 ΧΡΟΝΙΑ PNEWS και συνεχίζουμε...

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!