ΟΙΚΟΔΟΜΕΙΤΑΙ ΝΕΟ Δ.Σ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Πηγή Ολύμπιο Βήμα

Πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο Κατερίνης, η ανοικτή σύσκεψη για τον Πιερικό με πρωτοβουλία του Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Ερασιτέχνης).  
Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Πιερίας Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου και Γιώργος Κωσταντόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, οι αντιδήμαρχος Νίκος Παπαζιώγας, ο πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. δήμου Κατερίνης Μάκης Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑΔΗΚ δήμου Κατερίνης Γιώργος Χατζηκώστας, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας Δημήτρης Ελευθεριάδης, ο πρόεδρος του ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΛΑΟΥ Απόστολος Πόδας, ο πρόεδρος των Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Πιερικού Νίκος Καλαμπάκας, ο Σ.Ο.Π, οι Μελανόλευκοι, ο Σ.Φ.Ι.Π., παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Πιερικού, αθλητικογράφοι και αρκετοί επώνυμοι και ανώνυμοι φίλοι της ομάδας.

Ο πρόεδρος του Πιερικού Κώστας Παπαδόπουλος τοποθετήθηκε για τη σημερινή δύσκολη κατάσταση στην ΠΑΕ, παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη στο παρελθόν και αφού έκανε ένα οικονομικό απολογισμό της περσινής χρονιάς παρουσιάζοντας τα χρέη του συλλόγου, έκανε αναφορά και στο μπάτζετ πάνω στο οποίο μπορεί να στηθεί τη νέα χρονιά ο Πιερικός, δημιουργώντας μια ανταγωνιστική ομάδα, με προϋπόθεση όμως τη στήριξη των φιλάθλων.
Στη συνέχεια μίλησαν οι βουλευτές, η αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος, δηλώνοντας την έμπρακτη στήριξη τους στην ομάδα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, όλοι όμως τόνισαν ότι τέτοιες λύσεις δεν είναι μόνιμες γι αυτό και θα πρέπει να αναζητηθούν.
Τον λόγο στη συνέχεια πήραν απλοί φίλαθλοι για να τοποθετηθούν καθώς και ο γνωστός για τα θερμά Πιερικά του αισθήματα αντιδήμαρχος Νίκος Παπαζιώγας, για να κλείσει την συζήτηση με την δευτερολογία του ο πρόεδρος Κώστας Παπαδόπουλος.
Εντός των ημερών, θα ανακοινωθούν τα ονόματα που θα παλισιώσουν διοικητικά τον Κώστα Παπαδόπουλο στο διοικητικό σχήμα, ώστε να προχωρήσει το θέμα της στήριξης, της βοήθειας και της ενότητας για την οποία δεσμεύτηκαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην αίθουσα.

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΣΙΤΙΡΟΚΗΣ (πρόεδρος ερασιτέχνη Πιερικού)

Σας καλωσορίζω στη σημερινή συνάντηση γιατί υπάρχει απαξίωση για τον Πιερικό και δεν γνωρίζω το λόγο. Θα ήθελα να βρεθεί μια καλή και βιώσιμη λύση για την ομάδα μέσα από τις τοποθετήσεις όλων όσων αγαπούν τον Πιερικό. Επρεπε να ηττηθούν ουτοπίες ώστε να αντιληφθούμε όλοι ότι υπάρχει πρόβλημα σήμερα οικονομικό με την επιχειρηματική κοινότητα της Πιερίας να αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως και όλος ο κόσμος (φίλαθλοι). Θα πρέπει να στηρίξουμε όλοι τον Πιερικό ώστε να κατορθώσουμε να ξεφύγουμε από τη δύσκολη συγκυρία.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (πρόεδρος ΠΑΕ Πιερικός)

Περίμενα στα συνάντηση να δώσει το παρόν του σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, χωρίς όμως να θέλω να μέμψω όσους δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν.
Ο Πιερικός είχε στην ιστορία του καλές και κακές στιγμές, τώρα περνάει κακές. Υπάρχει απαξίωση των Ελλήνων όσον αφορά τα οικονομικά και οι συνθήκες που διαμορφώνονται στην αγορά είναι δύσκολες. Μπορεί να μην είναι κατάμεστη σήμερα η αίθουσα, όμως είμαστε αρκετοί για να κάνουμε μια καλή κουβέντα για τον Πιερικό. Οσοι είναι παρόντες θέλουν το καλό του Πιερικού. Η ΕΠΣ Πιερίας κάνει γενναία βήματα για την αναβάθμιση του Πιερικού ποδοσφαίρου και θα υπάρξουν σίγουρα απτά αποτελέσματα.
Θέλω να πω σε όλους ότι δεν είμαι ο πλουσιότερος Κατερινιώτης, όμως είμαι εκείνος που είχα την ψυχή να μπω μπροστά και να οδηγήσω τον Πιερικό.
Κάναμε μια ακριβή ομάδα, τη στηρίξαμε και παίξαμε στα πλέι – οφ, αλλά είναι πολύ δύσκολη η υπόθεση της ανόδου. Αναλώθηκαν κεφάλαια και ενέργεια χωρίς αποτέλεσμα.
Φέτος αλλάξαμε ρότα, η ομάδα δεν κινδύνεψε και προώθησε δικά της παιδιά.
Έχει  17 γηγενείς παίκτες και θα στηριχθεί σε αυτούς.
Με στεναχωρούσε το γεγονός, όταν ορισμένοι έλεγαν μετά από ήττες ότι την ομάδα την έκανα Γανόχωρα.
Θα μιλήσω με νούμερα, αφού τα έσοδα είναι θλιβερά.
Το 2011 τα μικτά έσοδα ήταν 240.000 ευρώ και το μπάτζετ στις 480.000 ευρώ, καθαρά χωρίς το ΦΠΑ τα έσοδα ήταν 180.000 ευρώ.
Έγιναν όλα με αξιοπρέπεια και με στήριξαν οι χορηγοί της ομάδος αλλά  η κατάσταση  δεν επιτρέπει να ζητήσω εύκολα χορηγίες.
Ζητώ να στηρίξει ο κόσμος την ομάδα που αγαπάει. Φέτος στο μπάτζετ εξ ανάγκης έγινε μείωση που έφερε τον Πιερικό χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα, δεν κινδυνέψαμε όμως. Δώσαμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά να φορέσουν τη φανέλα και να   πείσουν για τις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες. Διαρρήχθηκε η σχέση εμπιστοσύνης ΠΑΕ – φιλάθλων και πιστεύω ότι έπρεπε να είμαστε πιο επικοινωνιακοί και διαυγείς. Κάναμε πολιτική χαμηλών προσδοκιών.  Συνολικά εισπράξαμε φέτος από εισιτήρια 11.900 ευρώ. Είχαμε κόσμο αλλά από τα διαρκείας το 60% δεν πληρώθηκε.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ρευστοποιήσω εγώ την περιουσία μου ξανά και ξανά, ώστε να ανταποκριθώ στις αυξημένες απαιτήσεις της χρονιάς. Τι πρέπει να κάνω, να μείνω σε τσαντίρια;
Διαβάζω πάρα πολλά που αναφέρονται σε μένα και που λένε πούλα – φύγε – παράτα τα. Σας λέω λοιπόν ότι επειδή γίνεται πόλεμος, η ομάδα χρωστάει.
Την παρέλαβα με υποχρέωση 327.000 ευρώ ΙΚΑ και την πήγαμε με συνεχή αιμορραγία όλο αυτό το διάστημα. Οι οφειλές στους παίκτες, στο προπονητικό τιμ, στο διοικητικό προσωπικό για την περίοδο 2012-13 είναι 115.000 ευρώ. Η ομάδα έχει να εισπράξει από χορηγίες 75.000 ευρώ. Αρα φέτος είμαστε κοντά.
Ο ομιλών κάλυψε τη χρονιά με τους συνεργάτες και φίλους του. Το πλοίο είναι στη Β΄ Εθνική. Η περιβόητη ιστορία με χρέη για προσφυγές ΙΚΑ, πρόστιμα και προσαυξήσεις είναι αυτή. Δεν δύναμαι πλέον να συνεχίσω. Ο νέος επενδυτής θα αναλάβει με 327.000 ευρώ χρέη στο ΙΚΑ. Σκέφτομαι έτσι γιατί ο κόσμος δεν ξέρει ότι το ελάχιστο μπάτζετ για να λειτουργήσει η ομάδα σε αμοιβές παικτών, τεχνικής ηγεσίας στοιχίζει το 1/3 των εξόδων της. Τα υπόλοιπα 2/3 είναι πάσης φύσεως ανάγκες σε ρούχα, παπούτσια, προετοιμασία (αθλητικό κέντρο), έξοδα διαιτησίας, έξοδα μετακίνησης, προσωπικό, κλπ.
Φέτος τα προβλεπόμενα έσοδα λόγω του ότι θα γίνουν δύο όμιλοι στη Β΄ Εθνική θα είναι λιγότερα. Εγώ μόνος δεν μπορώ να χρηματοδοτήσω τον Πιερικό. Υπάρχουν δύο επιλογές, πρώτη να συσταθεί διοικούσα επιτροπή να αναλάβει τις υποχρεώσεις και δεύτερον να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αν δεν βρεθεί λύση, όλοι μαζί να μπούμε σε εμπορικό σχεδιασμό – επικοινωνιακό. Αν δεν γίνει τίποτα από όλα αυτά, η ομάδα δεν θα έχει καλό μέλλον.
Εγώ λέω ότι ο Πιερικός είναι ομάδα Β΄ Εθνικής. Ο μεγάλος Πιερικός του παρελθόντος δεν υφίσταται. Με αναμνήσεις δεν κτίζονται οι επαγγελματικές ομάδες.
Μόνο αν διαμορφωθούν οι συνθήκες μπορεί η ομάδα να προχωρήσει. Οι μύθοι πρέπει να διαλυθούν.
Ο Πιερικός έχει παρελθόν, δεν φαίνεται να έχει σοβαρό μέλλον. Πρέπει να αλλάξει το μοντέλο. Έβλαψε κατά τη γνώμη το μοντέλο Ντούμου – Ελευθεριάδη. Βάλανε τα λεφτά τους και έχασαν πάνω από 1.5 εκατ. ευρώ.
Έκανα και εγώ το σφάλμα να κινηθώ στον ίδιο δρόμο.
Άρα πρέπει να δούμε άλλο μοντέλο διοίκησης.
Να διαμορφωθεί ταμείο. Να βγει επιτροπή ελέγχου διαχείρισης, να γίνει νέο διοικητικό σχήμα στο οποίο να μπουν μέσα οι παλαίμαχοι, και άλλοι φίλοι της ομάδος και εγώ δεσμεύομαι να έχω τις ποινικές ευθύνες ώστε να μην επιβαρυνθούν αυτοί τίποτα νομικά στο μέλλον. Να διοικήσει άλλος την ομάδα.
Εχω την εντύπωση ότι δεν πειράζει που είμαστε λίγοι αρκεί να είμαστε πολλαπλασιαστές. Να λειτουργήσουμε πολλαπλασιαστικά με  αγάπη, συμμετοχή, και ο Πιερικός θα βρει το δρόμο του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (βουλευτής Πιερίας)

Παρακολουθώ όλες τις εξελίξεις επί σειρά ετών του Πιερικού και αιφνιδιάστηκα από τη σημερινή συγκέντρωση. Διαλύσατε κ. Πρόεδρε σήμερα μύθους. Σας θυμάμαι από τα μαθητικά χρόνια και αναφερθήκατε στο εγχείρημα Ντούμου – Ελευθεριάδη, το οποίο το χρησιμοποιώ παντού. Μύθος και πραγματικότητα.
Στα πλει οφ όταν ο Πιερικός κυνηγούσε την άνοδο ένιωθα ότι κάτι θα άλλαζε. Στο ημίχρονο όμως του αγώνα με τον ΟΦΗ στο γήπεδο,  ο Δήμαρχος του Ηρακλείου μου είπε ότι μ’ αυτό τον κόσμο θέλετε να βγείτε στη σούπερ λίγκα;
Ο φίλος Κώστας σήκωσε ένα τεράστιο φορτίο. Υπάρχει απαξίωση, κανένας δεν αναλαμβάνει και βλέπουμε μεγάλες πόλεις, Πάτρα – Λάρισα, Δράμα, Σέρρες δεν μπορούν να βγουν. Τι μέλλει γενέσθαι;
Παμπιερική συμμαχία, τύπου Παναθηναϊκού. Να βρεθούν από 300- 500 άτομα, 1000 ευρώ, να τυπωθούν κάρτες και να φανεί ποιοι αγαπούν τον Πιερικό. Χρειάζεται ο Πιερικός τη δύναμη των πολλών. Αν ματώσεις με την αγορά της κάρτας, θα είσαι κοντά.
Ολόκληρος Ηρακλής Θεσσαλονίκης και δεν τον πλησιάζει κανένας επιχειρηματίας της συμπρωτεύουσας, ενώ τα ίδια γίνονται σε Αρη και Λάρισα. Το να γκρινιάζουμε είναι εύκολο. Υυπάρχει ο μπούσουλας του Παναθηναϊκού, να μετέχουν οι επιχειρηματίες με κάρτες και ορισμένα μπόνους. Επενδυτής δεν υπάρχει. Η δύναμη του Πιερικού είναι ο κόσμος του. Η εποχή δεν είναι για ρίσκα. Είναι δύσκολη εποχή.

ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ – ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ( βουλευτής Πιερίας )

Δεν θέλω να φανταστώ ότι ο Πιερικός δεν θα παραμείνει στη Β΄ Εθνική. Η ομάδα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Τι φταίει, τι έφταιξε δεν γνωρίζω. Σίγουρα έπαιξε ρόλο η κρίση, αλλά και ο κόσμος που εν έρχεται στην ομάδα, λόγω κρίσης. Ας ακουστούν κάποιες προτάσεις. Εγώ είμαι στη διάθεση. Δεν θα πρέπει να υπάρχει αρνητική κριτική. Ο Πιερικός αφορά όλους τους Πιεριείς. Είμαι αισιόδοξη. Δεν ξέρω αν η πρόταση για Παμπιερική συμμαχία περπατήσει, αλλά σίγουρα είναι μια λύση.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ ( Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας)
Εμείς οι γυναίκες είμαστε από τη φύση μας αισιόδοξες. Ο Κώστας είναι καλός δικηγόρος και προσέγγισε σωστά τα θέματα. Πιστεύω ότι ο κόσμος πρέπει να μάθει τι είναι ο Πιερικός. Μετά τον πολιτικό κόσμο και στον αθλητισμό επικρατεί η εικόνα της διαπλοκής, της λαμογιάς και της ρεμούλας. Εμείς κάθε χρόνο κάνουμε προγραμματισμό έργων, δεν αρκεί να γίνει κάτι κοντινό αλλά σε βάθος 5ετίας. Ο κόσμος πρέπει να πειστεί ότι ο Πιερικός είναι κάτι το διαφορετικό. Σαν εκπρόσωπος της Π.Δ λέω ναι σε ότι προτείνετε εσείς. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε τον Πιερικό μέσα από διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ( δήμαρχος Κατερίνης)
Ηρθε η ώρα να πούμε κάποιες κουβέντες. Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο και φίλο Κώστα Παπαδόπουλο, πριν από δύο χρόνια του είπα, ότι θα τελειώσεις την περιουσία σου.
Τα τελευταία χρόνια όσοι ασχολήθηκαν με τον Πιερικό έχασαν ματώνοντας πολλά λεφτά. Θα αναφερθώ στο Διονύση Κωτούλα, τον Γιάννη Ντούμο, το Δημήτρη Ελευθεριάδη και στον Κώστα Παπαδόπουλο. Ακούγονται πολλά και διάφορα, αλλά εγώ ξέρω ότι πουλήθηκαν – ρευστοποιήθηκαν περιουσίες. Η φθίνουσα πορεία του Πιερικού, οδήγησε τους φιλάθλους σε σωματεία της Θεσσαλονίκης, όπου αγόρασαν διαρκείας.
Τα λίγα εισιτήρια που κόβει ο Πιερικός, δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα διαιτησίας. Ο καθένας θα μπορούσε να συνεισφέρει και η λύση είναι η συμμετοχή όλων. Εγώ σαν δήμαρχος θα πω ότι κάναμε τρία βοηθητικά γήπεδα στο στάδιο και είμαστε αποφασισμένοι να ξαναφτιάξουμε τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου. Θα σας πω ότι ο Πιερικός, δεν πληρώνει φώτα στο στάδιο, δεν πληρώνει πετρέλαιο, και ζεστά νερά, καθαριότητα, και συντήρηση. Στις διαφημιστικές πινακίδες του αφήσαμε όλο το ποσοστό. Μπορούμε να εισηγηθούμε να γίνει εμπορική εκμετάλλευση του Α΄ ΔΑΚ, να ωφεληθεί όλη  πόλη. Με πρόγραμμα στοχευμένο, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ομάδα. Ο πρόεδρος ήταν ειλικρινής, όταν είπε δεν δύναμαι. Μεθαύριο ο Πιερικός μπορεί να μην πάρει αδειοδότηση. Πρέπει να βρούμε κοινή συνισταμένη. Μόνο με στήριξη από επιχειρηματίες θα προχωρήσει ο Πιερικός.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΟΔΑΣ ( πρόεδρος Πιερικού – Αρχέλαου)
Σίγουρα όλοι μας αγαπάμε τον Πιερικό. Μιλάμε όμως για μια ανώνυμη εταιρεία, που αν δεν  μπορεί να συνεχίσει πρέπει να πάει παραπέρα.
Η ΑΕΚ πήρε τη γενναία απόφαση, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.
Τόσα χρωστάμε, πρέπει να βρούμε άλλο δρόμο. Ο Πιερικός μπορεί να προχωρήσει με τον κόσμο του. Μπορεί να είναι ο Πιερικός Ανώνυμη Εταιρεία όμως ο Κώστας κάνει τεράστιο αγώνα. Όταν δεν πουλάς 7000 διαρκείας είναι δύσκολα. Μετά το παιχνίδι με τη Λάρισα, ο κόσμος εξαφανίστηκε από το γήπεδο. Οσο το σκέφτομαι τόσο πιο πολύ στεναχωριέμαι για την ομάδα. Αν θέλει ο κόσμος να προχωρήσει η ομάδα, τότε όλα αλλάζουν.

ΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ( πρώην μέλος Δ.Σ. ΠΑΕ)
Ο Κώστας Παπαδόπουλος, είναι φίλος μου. Ξέρω ότι κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ομάδα. Ο Πιερικός πρέπει να μείνει στη Β΄ Εθνική. Εγώ την πρίζα δεν βγάζω για να πεθάνει ο Πιερικός.
Ολοι πρέπει να συνεισφέρουμε για την ομάδα.

ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΑΜΠΕΡΑΣ ( μέλος Δ.Σ. Ερασιτέχνη )
Όταν κάναμε την απόπειρα για άνοδο έγινε μια γιγαντιαία προσπάθεια στην οποία πρόσφεραν δύο – τρεις που βρίσκονται σήμερα στην αίθουσα.
Ο Πιερικός έπαιξε στα πλει – οφ και άγγιξε την άνοδο. Φέτος πληρώσαμε την περσινή χρονιά. Πρόεδρε έκανες αυτοκριτική για την κακή πορεία της ομάδος. Ακούστηκαν όμως στην πόλη, φοβερά πράγματα, με διάφορες κάρτες. Με παίκτες και συγγενικά τους πρόσωπα. Λέχθηκαν πάρα πολλά και τρομερά πράγματα. Εγώ δεν είμαι αισιόδοξος γιατί η κατηγορία θέλει λεφτά.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΙΩΓΑΣ ( Αντιδήμαρχος Κατερίνης )
Παίρνω το λόγο σαν φίλαθλος του Πιερικού και μετά την κατάθεση ψυχής του Κώστα ξεκαθαρίστηκαν πολλά για τα οικονομικά δεδομένα της ομάδος.
Πρέπει να βάλουμε στοπ στη μιζέρια. Η κριτική καφενείου, αυτών που δεν έρχονται στο γήπεδο και μαθαίνουν τα νέα του Πιερικού από την εφημερίδα πρέπει να σταματήσει. Όλοι να στηρίξουν την κίνηση που θα βγει από τη συνάντηση. Πρέπει να υπάρχει ενδιαφέρον για καλό προϊόν, ελκυστικό στον κόσμο για να έλθει στο γήπεδο.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ( δευτερολογία)
Δεν είμαστε ένα μπλοκ που έχει την ίδια προσέγγιση για τον Πιερικό. Ο Πιερικός είναι ΠΑΕ. Είναι υπόθεση όλης της πόλης. Δεν κλαίει κανένας εδώ. Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη. Να φύγω σαν κύριος από την ομάδα. Όμως να δώσουμε το ΑΦΜ στη Λάρισα που ακούστηκε εγώ δεν θα συμφωνήσω. Αν αύριο πέσουμε. Ο Πιερικός δεν θα πάθει τίποτα.
Είναι πανεύκολο αυτό. Αν ήμουνα ιδιοτελής θα έλεγα να πέσει. Θα έπαιρνα στην πλάτη μου το ΙΚΑ που μου αναλογεί και τέρμα. Εδώ όμως ήλθαμε όχι να διαλύσουμε το μαγαζί, ήρθαμε να στηρίξουμε τον Πιερικό. Να βγουν αποφάσεις. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και άμεση πρόταση το νέο Δ.Σ να καθρεπτίζει τον Πιερικό. Να μπουν όλοι μπροστά, μελανόλευκο
ι, παλαίμαχοι, ΣΦΙΠ. Στοιχηθείτε  γύρω από την ομάδα. Πρότεινα σε πολλούς από δω να μπουν στη διοίκηση. Υπάρχει διάθεση να πάμε σε νέα συλλογικότητα. Εκανα λάθη και θα τα διορθώσω. Εχω τη γνώμη ότι πρέπει να αποδεχτούμε την πρόταση του ΣΦΙΠ και να δηλώσουν σήμερα όσοι θέλουν να μπουν στη διοίκηση του Πιερικού. 


«Pierikos Club Μελανόλευκοι»
«Καλοστημένο θέατρο!»
Πάντως, ο σύνδεσμος «Pierikos Club Μελανόλευκοι» πέρασε στην αντεπίθεση και επιτέθηκε μέσω ανακοίνωσης στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Κώστα Παπαδόπουλο:
 «Για την ιστορία έχουμε χρέος να παραθέσουμε και έναν αντίλογος στον (χθεσινό)μονόλογο της ΠΑΕ Πιερικός.
Έτσι και αλλιώς προσωπικές φιλοδοξίες δεν τρέφουμε, ας ακουστούν τουλάχιστον μερικές αλήθειες και ας κρίνει ο καθένας. Ίσως να είναι και ο τελευταίος αντίλογος που θα ακουστεί…
Η (χθεσινή) συγκέντρωση της Εκάβης ήταν ένα καλοστημένο θέατρο από πλευράς ΠΑΕ ώστε να συνηθίσουν και οι τελευταίοι ρομαντικοί στην ιδέα του «κομπάρσου ΠΙΕΡΙΚΟΥ».
Ο «κομπάρσος ΠΙΕΡΙΚΟΣ της καρπαζιάς» όπως τον οραματίζεται ο Πρόεδρος θα είναι μια ομάδα με ακόμα πιο χαμηλό μπάτζετ, με οπαδούς-φυτά, περιτριγυρισμένη από αυλοκόλακες και καταδικασμένη να τρώει τεσσάρες και πεντάρες στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Χθες μάλιστα έγινε μια συντονισμένη προσπάθεια να απαξιωθεί γενικά το όνομα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ ώστε ο πήχης των προσδοκιών για του χρόνου να πέσει πολύ χαμηλά.
Ο μέχρι χθες «πρωταγωνιστής ΠΙΕΡΙΚΟΣ» τώρα πλασάρεται ως ομάδα Β’ Εθνικής χωρίς κόσμο που είναι τυχερός που βρίσκεται εδώ που βρίσκεται (και ξεφτιλίζεται) και όχι σε χαμηλότερη κατηγορία. Για την φετινή κατάντια του ΠΙΕΡΙΚΟΥ μάλιστα υπεύθυνος δεν είναι ο επικεφαλής όπως θα περίμενε κανείς, αλλά όπως μάθαμε χθες, υπεύθυνος είναι ο κόσμος…
Για να τελειώνουμε με αυτό το παραμύθι, η ομάδα σου Πρόεδρε έκανε 9 νίκες σε 40 ματς.
Το αν έχει κόσμο το έδειξε πέρυσι όταν για ένα μόλις μήνα ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ήταν ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ και μιλάμε για έναν σύλλογο που έχει 20 χρόνια να ανέβει στην Α’ Εθνική. Κι όμως επειδή κουβαλάει ένα όνομα που δεν το έχουν τα χωριά με τα οποία επιχειρείς να μας συγκρίνεις, μπορεί ακόμα να γεμίζει το γήπεδο όταν φανεί ότι υπάρχει προοπτική.
 Όταν όμως φτάνεις τον ΠΙΕΡΙΚΟ στην 15η θέση δεν έχεις το δικαίωμα να μεταθέτεις τις ευθύνες σου και να προσβάλλεις τον κόσμο.
Με τεσσάρες και πεντάρες, θα έχεις 27 εισιτήρια με τον Παναιτωλικό (και πολλά ήταν). Σε αδιάφορο μπαράζ ανόδου με -4 βαθμούς από τον πρώτο δεν θα γεμίσει το γήπεδο με τον ΟΦΗ. Με αδιάφορη ομάδα θα έχεις και αδιάφορη κερκίδα.
Ο κόσμος σε μερικά πράγματα έχει αλάνθαστο κριτήριο, γι’αυτό και όταν χτυπούσες πραγματικά άνοδο το γέμισε με την Λάρισα, ακολούθησε στη Βέροια κ.ο.κ.
Υπεύθυνη λοιπόν πάντα είναι η ηγεσία, όχι ο κόσμος.
Στην προσπάθεια του Προέδρου για ολοκληρωτική απαξίωση της ομάδας ακούστηκε και το αμίμητο ότι κακώς δεν έδωσε την ΘΥΡΑ 5 και σε άλλους αντιπάλους εκτός του Βόλου. Ωστόσο ενοχλήθηκε από την κριτική που του ασκήθηκε… Υπήρξε άραγε κάποιο άλλο ματς όπου ρεαλιστικά να μπορούσε να δοθεί η συγκεκριμένη Θύρα σε φιλοξενούμενο; Η απάντηση είναι όχι.
Ειπώθηκε για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να συνεχίσει την απαξίωση.
Αν του άρεσε το κόκκινο εκείνο θέαμα ας αναλογιστεί από πότε έχει να δώσει η ομάδα μας ένα ματς-τελικό. Έδωσε καμιά αφορμή ή κάποιο όραμα στους φιλάθλους μας να κατακλείσουν αυτοί το γήπεδο φέτος;
Μάλλον όχι. Πέρα από αυτό όμως είναι ποτέ δυνατόν πρόεδρος-οπαδός του ΠΙΕΡΙΚΟΥ να ξεστομίσει τέτοια λόγια για την ΘΥΡΑ 5; Μήπως τελικά πρόεδρε είσαι μόνο οπαδός του Εαυτού σου; Να το ξαναπούμε.
Οι τεσσάρες οι πεντάρες και η αδιάφορη-απλήρωτη ομάδα άδειασαν το γήπεδο. Δεν το βλέπεις;
Μπορεί μερικοί λοιπόν να τρόμαξαν χθες όταν άκουσαν ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική και ότι ακόμα και μια χρονιά σαν την φετινή με χαμηλό μπάτζετ είναι δύσκολο να τρέξει.
Ο Πρόεδρος και το επιτελείο του παρουσιάστηκαν ως η μόνη βιώσιμη λύση με τον νέο «κομπάρσο ΠΙΕΡΙΚΟ». Πρόεδρε, έχεις μήπως συνειδητοποιήσει ποιόν ΠΙΕΡΙΚΟ περιέγραψες και για ποιόν ΠΙΕΡΙΚΟ ζητάς στήριξη;
Πιστεύεις ότι μια ομάδα-σκιάχτρο χωρίς ελπίδα για κάτι καλό μπορεί να σταθεί μόνο με φθηνούς παίκτες, δυο φιλικά με ΠΑΟΚ, Άρη και ξεπούλημα της ΘΥΡΑΣ 5 σε όποιον ετοιμάζει φιέστα; Ποιός πιστεύεις ότι θα στηρίξει έναν τέτοιο ΠΙΕΡΙΚΟ που θα φυτοζωεί στην Β’ Εθνική χωρίς αξιοπρέπεια, μια ομάδα που ούτε εσύ καλά καλά δεν θα την πιστεύεις;
Περιμένεις να συγκινηθεί κανένας σε αυτή την πόλη ή μήπως αυτός είναι ο τρόπος για να φτιάξει η ομάδα νέους οπαδούς;
Αυτός ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ θα είναι για λύπηση, καταδικασμένος να πεθάνει αργά ή γρήγορα.
Καλύτερα για όλους μας θα ήταν να βοηθήσεις στο να βρεθεί διάδοχη κατάσταση στην ΠΑΕ παρά να κρατήσεις με το ζόρι μια ομάδα νεκροζώντανη. Καλύτερα να ψάξεις τρόπους να προσελκύσεις επενδυτές παρά να ψάξεις τρόπους να κρατήσεις ζωντανό τον «κομπάρσο ΠΙΕΡΙΚΟ» σου.
Δεν τον θέλουμε».
«Pierikos Club Μελανόλευκοι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με χυδαίες και υβριστικές εκφράσεις, καθώς και ανώνυμα (παρόλο που δίνεται η επιλογή) δεν θα περνάνε. Η επιλογή ανώνυμο σχόλιο είναι ανοιχτή για ελεύθερους χρήστες ώστε να μπορούν να βάλουν ονοματεπώνυμο.
Ουδεμία ευθύνη φέρουν οι διαχειριστές του PNEWS, για τα σχόλια και τις απόψεις των αναγνωστών και των σχολιαστών.
Σας ευχαριστούμε.

6 ΧΡΟΝΙΑ PNEWS και συνεχίζουμε...

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!