''Ανύπαρκτο'' το -6 για Πιερικό, Νίκη και Όφη!

Νομικά ανυπόστατο το -6 σε Πιερικό, ΟΦΗ και Νίκη Βόλου!

Με φωτογραφική διάταξη στον ΚΑΠ ερασιτεχνών τον περασμένο Ιούνιο, που δεν υποστηρίζεται νομικά η ΕΠΟ, επέβαλλε ποινή αφαίρεσης βαθμών στον ΟΦΗ και τη Νίκη Βόλου.

Το άρθρο-πατέντα που πρόσθεσαν στον ΚΑΠ ερασιτεχνών, στην ΕΠΟ το περασμένο καλοκαίρι και με βάση το οποίο οι ποινές έδρας ή αφαιρέσεις βαθμών από μια ΠΑΕ, μεταφέρονται στο μητρικό σωματείο (σ.σ. ερασιτέχνης) έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Τόσο ο ΟΦΗ όσο και η Νίκη Βόλου κληρονόμησαν από το πουθενά τιμωρία αφαίρεσης -6 βαθμών για την αποχώρησή τους από την Super League την περασμένη σεζόν, ποινή που δεν μπορεί να υποστηριχτεί σε νομικό επίπεδο.

Βλέπετε δε θα υπήρξε κανένα θέμα νομιμότητας εάν οι δύο αυτές ομάδες επέλεγαν αντί της Γ' Εθνικής, να αγωνιστούν στην Football League. Με τη λύση της εταιρίας και την επανεκκίνηση από την τρίτη εθνική κατηγορία, η διάταξη αυτή που πέρασε από το παράθυρο, μπάζει νερά  όπως αναφέρουν και έγκριτοι νομικοί κύκλοι.

Κι αυτό διότι επί της ουσίας καταργεί την αυτοτέλεια του νεοϊδρυθέντος νομικού προσώπου, κατά παράβαση των συνταγματικών αρχών και διατάξεων. Τι έκαναν δηλαδή στην ΕΠΟ; Αποφάσισαν να τιμωρείται άλλος για μια ποινή που επιβλήθηκε σε άλλο πρόσωπο.

Είναι δεδομένο ότι θα γίνει προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο, το οποίο πέρυσι είχε δικαιώσει τον Βύζαντα Μεγάρων σε ανάλογη περίπτωση. Με τη διαφορά ότι δεν υπήρχε... φωτογραφική διάταξη-φιάσκο.

http://www.onsports.gr/

*Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους μείον 6 του Πιερικού στο πρωτάθλημα της Γ΄εθνικής, απο την...φουτμπολ λίγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με χυδαίες και υβριστικές εκφράσεις, καθώς και ανώνυμα (παρόλο που δίνεται η επιλογή) δεν θα περνάνε. Η επιλογή ανώνυμο σχόλιο είναι ανοιχτή για ελεύθερους χρήστες ώστε να μπορούν να βάλουν ονοματεπώνυμο.
Ουδεμία ευθύνη φέρουν οι διαχειριστές του PNEWS, για τα σχόλια και τις απόψεις των αναγνωστών και των σχολιαστών.
Σας ευχαριστούμε.

6 ΧΡΟΝΙΑ PNEWS και συνεχίζουμε...

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!