Μανίκας στο «Μ»: «Στήριξη στους νέους»



Πώς τα φέρνει μερικές φορές το ποδόσφαιρο. Αυτή είναι όμως και η ομορφιά του. Ο Ηλίας Μανίκας από... μοιραίος στην αναμέτρηση της Δευτέρας με τη Δόξα Δράμας, έγινε τελικά ο «ωραίος». Ο αρχηγός μπορεί να έχασε το πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά λίγο πριν από την εκπνοή με δικό του τέρμα έβαλε «βουλοκέρι» για την παραμονή του Πιερικού. «Είναι συναίσθημα περίεργο. Όταν χάνεις το πέναλτι και όλη η ομάδα πέφτει ψυχολογικά, νιώθεις ακόμη μεγαλύτερο βάρος. Τέλος καλό, όλα καλά όμως, αφού ήρθε το γκολ στο τέλος και έτσι καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τη νίκη και συνάμα την παραμονή στην κατηγορία, που ήταν και το ζητούμενο», δήλωσε με έμφαση στο «Μ» ο Ηλίας Μανίκας, ένας από τους ελάχιστους έμπειρους παίκτες που διαθέτει πλέον το ρόστερ του Πιερικού από τον Ιανουάριο και έπειτα...

«Κόστισε η μεταβατική περίοδος»

Για τον Πιερικό, η κατάσταση ήταν δύσκολη. Αλλιώς ξεκίνησε η χρονιά, αλλιώς συνεχίστηκε. Τουλάχιστον, δεν υπήρξε πρόβλημα με τη σωτηρία. «Υπάρχει ικανοποίηση και δικαίωση των κόπων όλης της ομάδας», δηλώνει αρχικά ο Μανίκας για να συμπληρώσει σχετικά με την... αλλαγή των στόχων μεσούσης της χρονιάς: «Ξεκινήσαμε με άλλες προϋποθέσεις. Θέλαμε να κάνουμε κάτι καλό, κάτι μεγάλο. Ωστόσο, δεν ξεκινήσαμε καλά, με ουκ ολίγα αρνητικά αποτελέσματα. Στη συνέχεια και δη τον Ιανουάριο υπήρξε μία μεταβατική περίοδος, που μας κόστισε, αλλά πιστεύω με την έλευση του νέου προπονητή, ο οποίος μας βοήθησε ψυχολογικά καταφέραμε και σώσαμε τη χρονιά», υπογραμμίζει ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με τη Δόξα Δράμας. Δεν μένει μόνο εκεί, αλλά συνεχίζει. «Στη μεταβατική περίοδο εκείνη χάσαμε βαθμούς με ομάδες, που μπορούσαμε να τις είχαμε «χτυπήσει» και να πάρουμε βαθμούς περισσότερους, έτσι ώστε να μην είχαμε προβλήματα ως το φινάλε του πρωταθλήματος».

«Σε χρειάζεται στα δύσκολα»

Ο ίδιος έφτασε πολύ κοντά στο να αποχωρήσει τον Ιανουάριο, όταν οι έμπειροι παίκτες ο ένας μετά από τον άλλο έφευγαν. Έμεινε όμως... «Όταν ξεκινάς με στόχο κάτι καλύτερο και κερδίζεις τελικά την παραμονή σου, σίγουρα δεν μπορεί να είσαι χαρούμενος, αλλά από την άλλη είμαι και ικανοποιημένος, γιατί έμεινα να βοηθήσω την οικογένεια μου. Τον Πιερικό εξάλλου τον βλέπω ως οικογένεια. Η οικογένεια σε χρειάζεται στα δύσκολα, γι' αυτό έμεινα».

«Ούτε στο δίτερμα»

Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει προς πάσα κατεύθυνση; «Πιστεύω, ότι το μήνυμα που πρέπει να σταλεί είναι η στήριξη των νέων παικτών, που δεν έπαιζαν ούτε στο δίτερμα και κλήθηκαν για να στηρίξουν την ομάδα στα δύσκολα. Ο κόσμος θα πρέπει να τους αγκαλιάσει και να τους βοηθήσει για να δημιουργηθεί μία νέα ομάδα, με κορμό, έτσι ώστε να ορθοποδήσει ο Πιερικός από δικά του παιδιά». Τι πρόκειται να κάνει ο ίδιος από το καλοκαίρι; «Δεν ξέρω ακόμη, μακριά είναι το καλοκαίρι. Το συμβόλαιο μου τελειώνει. Είναι νωρίς ακόμη...», κατέληξε ο Ηλίας Μανίκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με χυδαίες και υβριστικές εκφράσεις, καθώς και ανώνυμα (παρόλο που δίνεται η επιλογή) δεν θα περνάνε. Η επιλογή ανώνυμο σχόλιο είναι ανοιχτή για ελεύθερους χρήστες ώστε να μπορούν να βάλουν ονοματεπώνυμο.
Ουδεμία ευθύνη φέρουν οι διαχειριστές του PNEWS, για τα σχόλια και τις απόψεις των αναγνωστών και των σχολιαστών.
Σας ευχαριστούμε.

6 ΧΡΟΝΙΑ PNEWS και συνεχίζουμε...

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!