Οι κοινοί παίκτες ΑΕΛ και ΠΙΕΡΙΚΟΥ

















Κώστας Χατζής
Ο Κώστας Χατζής έχει γεννηθεί στις 22 Μαρτίου του 1985 στην Λάρισα. Η καταγωγή του είναι από τη Φαλάνη Λάρισας. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στον Προμηθέα Λάρισας, από όπου πήρε μεταγραφή στους ερασιτέχνες του Ολυμπιακού Πειραιώς. Συνέχισε την ποδοσφαιρική του πορεία σε Καστοριά, Καλαμάτα, Ιωνικό, Διαγόρα Ρόδου. Τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε, πριν έρθει στην ΑΕΛ, ήταν ο Πιερικός. 

Θανάσης Παπαγεωργίου
Ο Θανάσης Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Λάρισα στις 9 Μαϊου του 1987, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από τον Ηρακλή Χάλκης και το 2006 μεταγράφηκε στον Ατρόμητο. Ακολούθησε ένα εξάμηνο στον Εθνικό Πειραιώς, μια χρονιά στη Ρόδο και επιστροφή στο Περιστέρι, όπου παρέμεινε μιάμιση σεζόν πριν δοθεί δανεικός στον Παναργειακό. Η καθιέρωση ουσιαστικά ήρθε την σεζόν 2010-2011, όταν έκανε εξαιρετικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Πιερικού καταγράφοντας 30 συμμετοχές στη Football League, εκ των οποίων οι 28 ως βασικός. Από το καλοκαίρι του 2011 ανήκει στην ΑΕΛ και αποτελεί βασικό στέλεχος των «βυσσινί».


Γιάννης Συμεωνίδης
Ο Γιάννης Συμεωνίδης γεννήθηκε στην Κατερίνη στις 15 Μαΐου του 1975 και ξεκίνησε την καριέρα του στην τοπική ομάδα της πόλης του, Πιερικό, όπου και αγωνίστηκε για τρία χρόνια. Το 1999 πήρε μεταγραφή στην Λάρισα, για να επιστρέψει μετά από δύο χρόνια και πάλι στον Πιερικό. Από κει και πέρα, έχει αγωνιστεί στο Αιγάλεω, τον Παναιγιάλειο, την Καστοριά, τον Αστέρα Τρίπολης, την Κέρκυρα, τον Εθνικό Πειραιώς, ενώ από τον Ιανουάριο του 2011 αγωνίστηκε με την φανέλα της Βέροιας, ακολούθησε ο Πιερικός όπου έκλεισε την καριέρα του το καλοκαίρι του 2012, πλέον είναι προπονητής τερματοφυλάκων στον Πιερικό. 

Θωμάς Κυπαρίσσης
Ο Θωμάς Κυπαρίσσης γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου του 1970 ξεκίνησε την επαγγελματική ποδοσφαιρική καριέρα την περίοδο 1988-89 από τον Πιερικό και το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Με το πέρασμα του χρόνου, αφού είχε αλλάξει πολλές ομάδες καταλήγει το καλοκαίρι του 2000 στον Άρη στον οποίο θα μείνει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2001 συμμετέχοντας σε 22 αγώνες και πετυχαίνοντας 3 γκολ. Χρειάστηκε να περάσουν 33 χρόνια ζωής και πολλά ακόμα καριέρας για να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΛ το 2003. Αγάπησε και αγαπήθηκε όσοι λίγοι τα τελευταία χρόνια. Με 13 γκολ στη Γ’ Εθνική και 16 στη Β’ βοήθησε την ΑΕΛ να σκαρφαλώσει εκ νέου στη μεγάλη κατηγορία. Έπαιξε συνολικά από το 2003 ως τον Γενάρη του 2007 και είχε 103 συμμετοχές και 36 γκολ.

Αστέριος Γιώτσας
O Αστέριος Γιώτσας γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 1966 στην Κατερίνη. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ελπίδα Ανδρομάχης. Ακολούθως, αγωνίστηκε σε Πιερικό, Παναθηναϊκό, Εθνικό Πειραιώς, Πανελευσινιακό, ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΛ και Αγροτικό Αστέρα. Φόρεσε, εξάλλου, συνολικά τρεις φορές τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος.

Σάκης Παπαβασιλείου
Ο Σάκης Παπαβασιλείου είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε σε Πιερικό, ΑΕΛ, Πανιώνιο, Αγροτικό Αστέρα και Εθνικό Κατερίνης, πλέον ασχολείται με την προπονητική.

Γιάνεζ Πάτε
Ο Γιάνεζ Πάτε γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 1965 και αγωνίστηκε σε Πιερικό και ΑΕΛ. 

Θόδωρος Κυζίρογλου
Ο Θόδωρος Κυζίρογλου γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 1939 στην Κατερίνη. Το 1957 ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην ομάδα του Ν. Κεραμιδίου Κατερίνης. Στον Μέγα Αλέξανδρο Κατερίνης και αμέσως μετά το 1961 εντάσσεται στον νεοϊδρυθέντα Πιερικό. Επιθετικός στην αρχή αλλά γρήγορα καθιερώνεται στην άμυνα με τον αριθμό 5 στη φανέλα. Οι συμμετοχές του πλησιάζουν τις 270. Πέτυχε 7 γκολ με τη φανέλα του Πιερικού. Στην ΑΕΛ αγωνίστηκέ από το 1971 μέχρι το 1974.

Πέτρος Πουρπουτίδης 
Ο Πέτρος Πουρπουτίδης, για πολλά χρόνια τερματοφύλακάς της ομάδας του Πιερικού. Ξεκίνησε το 1963 από την εφηβική ομάδα και το 1966 γίνεται μέλος της ανδρικής ομάδας. Πρώτο του παιχνίδι το 1967 στη Βέροια (Α΄ Εθνική). Το 1976 μεταγράφεται στην ΑΕΛ όπου και τελείωσε την καριέρα του.

Θανάσης Αναγνώστου
O Θανάσης Αναγνώστου γεννήθηκε τo 1952 και ως ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί σε Πιερικό, ΑΕΛ και Καστοριά. 

Τις φανέλες των δύο ομάδων φόρεσαν ακόμη οι Βαγγέλης Κούρτογλου, Πόλυς Φουλίδης και Δημήτρης Λιάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με χυδαίες και υβριστικές εκφράσεις, καθώς και ανώνυμα (παρόλο που δίνεται η επιλογή) δεν θα περνάνε. Η επιλογή ανώνυμο σχόλιο είναι ανοιχτή για ελεύθερους χρήστες ώστε να μπορούν να βάλουν ονοματεπώνυμο.
Ουδεμία ευθύνη φέρουν οι διαχειριστές του PNEWS, για τα σχόλια και τις απόψεις των αναγνωστών και των σχολιαστών.
Σας ευχαριστούμε.

6 ΧΡΟΝΙΑ PNEWS και συνεχίζουμε...

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!