Οριακά τα πράγματα στον Πιερικό

 Του Μπάμπη Πεΐδη

Είναι ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα που ο Πιερικός κινείται στα όρια της υπομονής. Παίκτες, προπονητές, φροντιστές, υπάλληλοι της ΠΑΕ και γενικότερα όσοι κινούνται γύρω από αυτήν, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το θέμα των πληρωμών και αυτό σίγουρα δεν είναι κάτι το οποίο δε γνωρίζει ο κόσμος της περιοχής μας.
Αυτό που ίσως όμως δε γνωρίζει ο κόσμος, είναι ότι τα πράγματα πλέον έχουν φτάσει σε οριακά επίπεδα με το οικονομικό να αποτελεί μεγάλο, τεράστιο αγκάθι στη σωστή λειτουργία της ομάδας.

Κανείς ποδοσφαιριστής δεν σκέφτεται τα χρήματα και το αν είναι πληρωμένος όταν μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο να παίξει ποδόσφαιρο. Το λέω και το υπογράφω όχι επειδή μου το είπε κάποιος «ειδικός» από αυτούς που ξέρουν το ποδόσφαιρο από την κερκίδα ή την τηλεόραση. Το υπογράφω επειδή το έχω ζήσει.

Κανείς ποδοσφαιριστής όμως δε μένει ανεπηρέαστος στη σωματική και ψυχολογική του κατάσταση, όταν δε τρέφεται σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, όταν δεν έχει ηρεμία και εξασφάλιση στην επιβίωση του και την επιβίωση της οικογένειας του, όταν δεν έχει την ιατροφαρμακευτική του κάλυψη και την φυσιοθεραπευτική του σωστή αποθεραπεία σαν τραυματιστεί, και όταν γενικότερα αισθάνεται άσχημα και άβολα να δουλεύει σα τον σκύλο με διπλές προπονήσεις, με μακρινά ταξίδια, ωράρια και καθημερινή πίεση, χωρίς όλα αυτά να έχουν αντίκρισμα και να πέφτουν στο κενό.

Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό. 
Αν, λέμε αν, δεν έρθουν ποτέ τα χρήματα από τον ΟΠΑΠ στην Κατερίνη (και σίγουρα δε μας ενδιαφέρει αν θα πάνε στις άλλες πόλεις-ομάδες-ΠΑΕ) και αυτή η κατάσταση συνεχισθεί μέχρι π.χ. τα Χριστούγεννα, τι θα γίνει στην ομάδα μας;
Με ποιο τρόπο ο νέος προπονητής (όποιος κι αν είναι-μακάρι να είναι από την περιοχή, να είναι νέος  και να έχει διάθεση για δουλειά) θα μπορέσει να κρατήσει τους παίκτες και τα αποδυτήρια του μακριά από την κατήφεια και τις τάσεις φυγής των παικτών του (που όσο περνάει ο καιρός και είναι απλήρωτοι θα ενισχύονται) και πώς θα τους πιέσει στις προπονήσεις για να πάρει το μέγιστο της απόδοσης τους στον αγωνιστικό χώρο.
ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΟΣ.
Δε μπορεί να πάει μακριά με ψέματα και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις το καράβι. Θα φουντάρει και δε θα μπορεί να το ανεβάσει και πάλι επάνω ούτε όλος ο στόλος της χώρας μας. Δείτε τους ιστορικούς  Διαγόρα, τον Εθνικό Αστέρα, την Καστοριά κ.λ.π…
Χρειάζονται ΛΥΣΕΙΣ.
Εδώ και τώρα λύσεις.
Έχω πεί πολλές φορές ότι στηρίζω τον Κώστα Παπαδόπουλο και τον πάω πολύ περισσότερο από άλλους «παράγοντες» που πέρασαν από την ομάδα μας. 
Πιστεύω ότι είναι καλοπροαίρετος φίλαθλος της ομάδας, πρώτα φίλαθλος και μετά πρόεδρος της ΠΑΕ Πιερικός. Τον προτιμώ (και εκφράζω την προσωπική μου άποψη χωρίς να θέλω να την περάσω σε κανέναν άλλο) πολύ περισσότερο από ισχυρούς οικονομικά παράγοντες που λειτουργούν αποκλειστικά για το προσωπικό τους όφελος και το όφελος των επιχειρήσεων τους. Όπως τον προτιμώ και πολύ περισσότερο από κάποιους άλλους που θέλουν να κάνουν τον Πιερικό πρακτορείο ΟΠΑΠ…
Ο Κώστας ο Παπαδόπουλος όμως έχει μείνει μόνος του και χρειάζεται στήριξη για να μπορέσει να αντεπεξέλθει  Χρειάζεται ανθρώπους που έχουν οικονομικά τη δύναμη να στηρίξουν το σημαντικότατο για τα επόμενα χρόνια εγχείρημα της φετινής χρονιάς. 
Εγχείρημα το οποίο αν στηριχθεί, επιβιώσει και καρποφορήσει, θα εξασφαλίσει αγωνιστική δύναμη και διοικητική ευρωστία για τα επόμενα δέκα-δεκαπέντε χρόνια του Πιερικού μας.
Θέλει βοήθεια όμως.
Θέλει στήριξη.
Τα πράγματα είναι οριακά για την ομάδα. 
Το παρόν δημοσίευμα δε στοχεύει στο να δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στα ήδη πολλά και υπάρχοντα της διοίκησης του Κώστα Παπαδόπουλου. Στοχεύει να κινητοποιήσει τους φιλάθλους της περιοχής μας και να δραστηριοποιήσει αυτούς που έχουν την οικονομική δύναμη να κινήσουν τα νήματα και να δουλέψει η Πιερική μηχανή δημιουργώντας τις συνθήκες για ένα υγιές και ελπιδοφόρο μέλλον που δεν είναι μακριά.
Ο Πιερικός είναι εμείς. Είναι εσύ, εγώ και όλοι μας μαζί. Αυτοί λοιπόν που μπορούν να βοηθήσουν αλλά δε το κάνουν και μένουν στο παρασκήνιο ( θα φέρουν πολύ μεγαλύτερη ευθύνη και θα έρθει η ώρα να τη χρεωθούν, πάντα έρχεται αυτή η ώρα), είναι οι ηθικοί αυτουργοί των προβλημάτων που θα ακολουθήσουν στην πλέον ιστορική ομάδα της περιοχής μας.
Στον ΠΙΕΡΙΚΟ ΜΑΣ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με χυδαίες και υβριστικές εκφράσεις, καθώς και ανώνυμα (παρόλο που δίνεται η επιλογή) δεν θα περνάνε. Η επιλογή ανώνυμο σχόλιο είναι ανοιχτή για ελεύθερους χρήστες ώστε να μπορούν να βάλουν ονοματεπώνυμο.
Ουδεμία ευθύνη φέρουν οι διαχειριστές του PNEWS, για τα σχόλια και τις απόψεις των αναγνωστών και των σχολιαστών.
Σας ευχαριστούμε.

6 ΧΡΟΝΙΑ PNEWS και συνεχίζουμε...

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!