Νίκη 'οξυγόνο' για τον Πιερικό (2-0)

Ένα τέταρτο χρειάστηκε ο Πιερικός για να κάμψει την αντίσταση της Ζακύνθου στην Κατερίνη (2-0) και να πάρει σημαντική ανάσα μετά από έξι συνεχόμενες απώλειες.
Η ομάδα του Γιώργου Καμπερίδη προερχόταν από έξι σερί απώλειες και δύο βαριές ήττες (1-5 από τον Αιγινιακό και 6-0 από τον Ηρακλή), ωστόσο κατάφερε να πάρει νωρίς-νωρίς σαφές προβάδισμα για τη νίκη. 
Ο Πιερικός άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό με προβολή του Χρήστου Ελευθεριάδη, έπειτα από ασίστ του Ηλία Μανίκα, διπλασίασε τα γκολ στο 15ο με πλασέ του Μανίκα και. Στο 35' περίπου ακυρώθηκε κανονικό γκολ για τον Πιερικό με τον Σίμο Παπαδόπουλο, αλλά ο βοηθός 'είδε' οφσάιντ. Απο εκεί και μετά το θέαμα έπεσε και ο Πιερικός διαφύλαξε το 2-0 ως το τέλος.
Πιερικός (Καμπερίδης): Παπατολίκας, Κατσαρμπάς, Αποστολίδης, Ιορδανίδης, Παπατόλιος, Ίτσιος, Μανίκας (87' Νίκου), Παπαδόπουλος (77' Τσιρλίδης), Λαζαρίδης, Νικολίτσης, Ελευθεριάδης (66' Καραγκούνης).
Ζάκυνθος (Κολονέλο): Ξενοδόχοφ, Στασινόπουλος, Αποστόλου, Μπίρης, Φωτιάς, Οικονόμου, Τορεζάνι, Σκαθαρούδης, Κυριακίδης, Κουνσόλο (66' Ότα), Χατζησάββας (56' Σολφερίνο).

Γιώργος Καμπερίδης: Σύντομα θα είμαστε διαφορετικοί


Ο τεχνικός του Πιερικού μίλησε για τις δυσκολίες των τελευταίων ημερών κι εξέφρασε πίστη για το μέλλον.

Ο προπονητής του Πιερικού, Γιώργος Καμπερίδης, μίλησε για τις δυσκολίες των τελευταίων εβδομάδων κι εξέφρασε την πίστη του στην ομάδα: "Στις δέκα ημέρες που είμαι στην ομάδα περάσαμε δύσκολο διάστημα. 
Προερχόμασταν από δυο συνεχόμενες ήττες που για την ιστορία μας και τη διαδρομή του Πιερικού ήταν πολύ κακές και ως προς την έκταση και ως προς την εμφάνιση.
Αυτό όμως δε μας πτόησε. Δουλέψαμε πολύ σκληρά και πιστέψαμε στο σημερινό παιχνίδι. 
Γνωρίζαμε ότι ο αντίπαλος είναι από τις πιο μαχητικές ομάδες της κατηγορίας, μια ομάδα πολύ γυμνασμένη, τους είχαμε παρακολουθήσει σε βίντεο, σε 2-3 παιχνίδια, τους αναλύσαμε και δουλέψαμε πολύ σκληρά για να τους αντιμετωπίσουμε. 
Το κέρδος σήμερα είναι περισσότερο ως προς το ψυχικό κομμάτι, και λιγότερο ως προς το βαθμολογικό. Θέλαμε να αναστηλωθούμε ψυχικά και να αποκαταστήσουμε τον πληγωμένο εγωισμό μας. Στο 30' το παιχνίδι έπρεπε να ήταν 3-0 ή 4-0 και να έχει τελειώσει. 

Στο β' μέρος ήταν λογικό να βάλουμε στο παιχνίδι μας και σκοπιμότητα, να κοιτάξουμε να εξαντλήσουμε το χρόνο και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Συμφωνώ ότι και ο αντίπαλος είχε κάποιες φάσεις.


Ποτέ δεν αμφισβήτησα τις δυνατότητες των παιδιών, ακόμη και μετά τον αγώνα με τον Ηρακλή. Με εβδομαδιαία δουλειά θέλουμε να αναβαθμίσουμε κάθε παιδί ξεχωριστά και σύντομα θα δείτε έναν Πιερικό διαφορετικό ως προς τη νοοτροπία αλλά και το τακτικό και ψυχολογικό κομμάτι.

Μέχρι το βράδυ θα χαρούμε τη σημερινή νίκη κι από αύριο ασχολούμαστε με το επόμενο παιχνίδι κόντρα στη μαχητική ομάδα της Καβάλας, που είναι πάρα πολύ δύσκολο. Στενοχωριέμαι όταν ο κόσμος με ρωτάει αν ο Πιερικός θα σωθεί. Ο Πιερικός πρέπει να παίζει για να πρωταγωνιστεί, να είναι ομάδα που πάντα διεκδικεί το καλύτερο. Καλή συνέχεια στη Ζάκυνθο και στο συνάδελφο και εύχομαι να πετύχει τους στόχους της".

Ερωτώμενος για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, ο Καμπερίδης είπε: "Δε θέλω να αναφερθώ στο μεταγραφικό κομμάτι, έχουμε "στεγανά" στην ομάδα. Θα περιμένουμε να τελειώσουν οι γραφειοκρατικές εκκρεμμότητες (σ.σ. απόκτηση ασφαλιστικής ενημερότητας) και μέσα στην εβδομάδα θα ενημερωθείτε. Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί η νίκη αξίζει σε αυτούς. Ευχαριστούμε και τον κόσμο που μας βοήθησε σήμερα και ήταν συγκινητικός. Τον θέλουμε και στη συνέχεια κοντά μας".

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Ελευθεριάδης, για λογαριασμό των παικτών, είπε:
"Μετά από δυο ανεπιτυχή αποτελέσματα, δυο πολύ βαριές ήττες για την ιστορία του Πιερικού και για τους ίδιους μας τους εαυτούς, κατορθώσαμε να "ξυπνήσουμε" και να γίνουμε εγωιστές. Σε αυτό βοήθησε ο νέος μας προπονητής. 

Το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό στο σημερινό παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος καθώς όσα δουλεύουμε στις προπονήσεις τα βγάζουμε στον αγωνιστικό χώρο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για το πάθος και τη δύναμη σε όλο το παιχνίδι. Πιστεύω ότι με το νέο προπονητή η ομάδα θα αλλάξει σελίδα, κι αυτό το πιστεύουν και όλοι οι συμπαίκτες μου. 
Η φιλοσοφία του, ταιριάζει με τη δική μας. Μπράβο στο Γιάννη Λαζαρίδη που, μετά από μακροχρόνιο τραυματισμό, έπαιξε σήμερα και ήταν συγκινητικός. 
Από εδώ και πέρα θα κοιτάμε κάθε μέρα να δουλεύουμε ακόμη περισσότερο, έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας, τον προπονητή και το τεχνικό τιμ και δε θα πηδήξουμε από το καράβι όσοι είμαστε εδώ. Θα δώσουμε τα πάντα για να βελτιωθεί η ομάδα, δε μας αξίζει αυτή η θέση".







1 σχόλιο:

  1. Πραγματικά νίκη οξυγόνο , που θα αλλάξει και την ψυχολογία μπράβο σε όλους για τη προσπάθεια και τη νίκη
    Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και ο μόνος στόχος που έχουμε τώρα είναι να σώσουμε την ομάδα. Ακούγεται παράξενα ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ μας να προσπαθεί να σωθεί στη Β Εθνική αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή .Πρώτα η σωτηρία και το Μάιο να γίνει η κριτική , αυστηρή προς όλους αλλά πρώτα να γλυτώσουμε την καταστροφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια με χυδαίες και υβριστικές εκφράσεις, καθώς και ανώνυμα (παρόλο που δίνεται η επιλογή) δεν θα περνάνε. Η επιλογή ανώνυμο σχόλιο είναι ανοιχτή για ελεύθερους χρήστες ώστε να μπορούν να βάλουν ονοματεπώνυμο.
Ουδεμία ευθύνη φέρουν οι διαχειριστές του PNEWS, για τα σχόλια και τις απόψεις των αναγνωστών και των σχολιαστών.
Σας ευχαριστούμε.

6 ΧΡΟΝΙΑ PNEWS και συνεχίζουμε...

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!