ΣΧΟΛΙΟ (Π)NEWS: Τώρα που πήρε φόρα... θα συνεχίσει!

Ας ξεκινήσουμε με τα χθεσινά, ο Πιερικός αντιμετώπισε στο Α'ΔΑΚ Κατερίνης τον Ρήγα Φεραίο στα πλαίσια της 14ης Αγωνιστικής της Football League 2. 
Σκορ 4-1 υπέρ των Μελανολεύκων, που ήρθε η ώρα να ξεσπάσουν!

Κάτι αρνητικό αρχικά... και στη συνέχεια θα ''εκτοξευθούμε'' στη σημερινή πραγματικότητα..

1.     Ο Κόσμος στο γήπεδο!: Νομίζω αυτό είναι το μοναδικό αρνητικό θέμα που τυραννάει την ομάδα και το Δ/Σ αυτή τη στιγμή (πέρα απο το βαθμολογικό ζήτημα)… Υπήρξε ολόκληρη την εβδομάδα η προαναγγελία του αγώνα παντού στη Κατερίνη... ''Κάποιοι'' λέγανε ότι «Ας βάλουνε εκεί στον Πιερικό πέντε(5) ευρώ το εισιτήριο να έρθει ο κόσμος..»... Έτσι και έγινε λοιπόν, η διοίκηση του Πιερικού στην προσπάθεια της να ρισκάρει να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο, γιατί αυτός είναι ο στόχος.. έριξε την τιμή και αυτόματα όλοι ενημερώθηκαν. Το αποτέλεσμα τώρα... προηγούμενος εντός έδρας αγώνας με τη Φαρκαδόνα (εισιτήριο στα 10 ευρώ), (βροχερές συνθήκες), στις κερκίδες 300 φίλαθλοι. Χθες στον αγώνα με τον Ρήγα Φεραίο (πολύ καλές συνθήκες για αγώνα ποδοσφαίρου) 300 (ίσως  και λιγότερο) φίλαθλοι(!) Συμπέρασμα; Δεν είναι το εισιτήριο του Πιερικού, είναι ο κόσμος του Πιερικού, είναι η φύση του Κατερινιώτη φιλάθλου τέτοια. Τι πρέπει να αλλάξει; Τι πρέπει να γίνει; Πως θα αναστρέψουμε το κλίμα; Μεγάλη συζήτηση που δεν θα την κάνουμε τώρα...

2.     Η εποχή Καμπερίδη!: Ο άνθρωπος ο οποίος σε δύο εβδομάδες πήρε 2 νίκες και 1 ισοπαλία εκτός έδρας. Χθες στη συνέντευξη τύπου, έψαχναν να βρούνε το «πώς κατάφερε να συμβεί όλο αυτό;» Μαγικό ραβδάκι; Τύχη; Ψυχολογία;…. Κι όμως, τίποτα από όλα αυτά κύριοι.
Ψυχολογία υπήρξε σίγουρα στον πρώτο αγώνα με τη Φαρκαδόνα, αλλά αυτό το κομμάτι είναι δευτερεύων θέμα διότι όπου ‘’Καμπέρος’’ συνάμα και η ψυχολογία και το ντοπάρισμα, οπότε ένα και το αυτό. Προσωπική μου άποψη; η ομάδα το χρειαζόταν πολύ απλά… και εάν όχι από την αρχή, έστω από τον αγώνα με την Πύδνα.
Γιατί;… γιατί ο συγκεκριμένος  Πιερικός χρειαζόταν προπονητή Γ’Εθνικής, χρειαζόταν ψυχολόγο,! χρειαζόταν πειθαρχεία,! Δύναμη! Και όλα αυτά, τα έφερε ο Καμπερίδης δωράκι από την πρώτη μέρα. Για να μην αναφερθώ στο πως δουλεύει την ομάδα στη προπόνηση… όσοι παρακολουθούνε έστω μια προπόνηση την εβδομάδα, έχουν καταλάβει για τι διαφορετική δουλειά και νοοτροπία μιλάμε. Το μοντέλο ‘’έρχομαι στο γήπεδο, αλλάζω, βγαίνω για προπόνηση’’.. τελείωσε. Τα αποδυτήρια του Πιερικού με Καμπερίδη μέσα, είναι σχολή, γίνεται μάθημα. Θεωρία πριν και μετά τον κάθε αγώνα, μελέτη, βιντεοθεραπεία, στήσιμο ομάδας, ‘’ακτινογραφία’’ αντιπάλου’’ κλπ κλπ.




3.     Αγωνιστικά ΤΕΛΕΙΟΣ!: Εάν και το αρχικό σχήμα της ομάδας δεν είχε σέντερ-φορ μέσα,η παράταξη της αρχικής ενδεκάδας ήταν άψογη  με τον Καράμπελα(σκόρερ του 4ου τέρματος-έπειτα από ασίστ Γεωργίου) να καλύπτει την περιφερειακή γραμμή, και με τους Τσιώλη, Γεωργίου στα πλάγια να είναι γρήγοροι και αποτελεσματικοί. Μεσοεπιθετικά ο Μ.Παπαδόπουλος συνεχίζει τις πολύ καλές του εμφανίσεις, ο Μάριος ήταν ο σκόρερ του 3ου τέρματος με ασίστ του Τσιώλη. Η μεσαία γραμμή άριστη πέρα από κάθε φορά! Ένας Πέεφ ο οποίος οργάνωνε σωστά το παιχνίδι και μοίραζε σίγουρες μπαλιές! Ο Κωσταντίνου ο σκόρερ το 2ου τέρματος σε κάθε αγώνα έτσι και χθες τα έδωσε όλα!
Ολόκληρη η αμυντική γραμμή, ήταν σταθερή και με σωστή λειτουργία. Η 4αδα Ιορδανίδη-Γιαλαμίδη-Κουρούπη-Παπούτσογιαννόπουλου εξελίσσεται σε τοίχος! Και με τον Φιρινίδη να ‘’ευλογεί’’ κάθε φορά τα γκολποστ!
Όσοι βρεθήκαν στο γήπεδο και παρακολούθησαν την ομάδα, είδαν ότι απέκτησε πολύ καλή λειτουργία στις στημένες φάσεις, η δουλειά που σας έλεγα προηγουμένως στις προπονήσεις και ο Κουρούπης με τα σούτ-βολίδα, ήταν ο τέλειος συνδυασμός για αυτό το εξτρά της ομάδας.
*Ατυχία με όλη τη σημασία της λέξης για Γιαλαμίδη, και ακόμη μια κατάρα για τον άνθρωπο που τον αντικατέστησε, τον Ανδρέου ο οποίος είδε δύο κόκκινες κάρτες στα δύο τελευταία παιχνίδια οπού αγωνίστηκε! Ας μείνουμε στον πρώτο, ο οποίος είδαμε ότι ο Καμπερίδης τον εμπιστεύτηκε πάραυτα! Αν και έδειξε ότι ο τραυματισμός του είναι αρκετά σοβαρός, τελικά έχει υποστεί αιμάτωμα στην κνήμη, υπήρξε μεν φόβος για κάκωση, αλλα φαίνεται ότι δεν υπάρχει κάτι σοβαρό, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χάσει το Καραϊσκάκη.
Έτσι λοιπόν για τον επόμενο αγώνα που μόλις αναφέραμε, ο προπονητής του Πιερικού, δεν θα έχει στη διάθεση του, τους δύο μέχρι πρότινος βασικούς του αμυντικούς. Και έτσι μένει να δουλέψει αυτήν την εβδομάδα στις προπονήσεις και να βγάλει τα συμπεράσματα του από την προετοιμασία της ομάδος για τον ποιόν θα χρησιμοποιήσει στην θέση αυτή. Ενδεχομένως οι επιλογές είναι οι Κώστας Κώτσιας και Δημήτρης Παπαδόπουλος.


4.     Τώρα που πήρε φόρα, μπορεί και το μεγάλο κόλπο στην Άρτα ο Πιερικός; Ψυχολογία και διάθεση στα ύψη. Η νίκη επι του Ρήγα Φεραίου ανήκει πλέον στην ιστορία, επόμενος στόχος, ένας ακόμη ήρωας της επανάστασης του 1821 μετά τον Ρήγα Φεραίο, η ομάδα του ΑΕ Καραϊσκάκη. Δουλειά, δουλειά, δουλειά και πίστη για θετικά αποτελέσματα στη συνέχεια του πρωταθλήματος, άλλωστε δύο ακόμη αγώνες έμειναν για την μικρή διακοπή των Χριστουγέννων και παράλληλα της έναρξης μεταγραφικής περιόδου.  Αυτός ο Πιερικός εάν συνεχίσει στο ίδιο τέμπο μπορεί τα πάντα!



ΣΧΟΛΙΟ PierikosNewsGr - Γιώργος Σιδηρόπουλος


6 σχόλια:

  1. Πολύ καλή ή ανάλυση. Ή ομάδα δείχνει επιθετικά άλλο πρόσωπο και με το παιχνίδι της ικανοποιεί και τους πλέον δυσπιστους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Pierikosnews, θα σταθώ σε αυτό που γραφείς =Αυτός ο Πιερικος, αν συνεχίσει στο ίδιο τεμπο, μπορεί τα πάντα. Κρυφό όνειρο όλων είναι ή ανοδος,. Όμως αν οι παλιοί ιδιοκτήτες δεν ξεκινήσουν διαδικασία εκκαθάρισης τότε άνοδος παπαλα κατά το κοινώς. Εκεί μπορείς να κανείς ρεπορτάζ για να δούμε που βρισκόμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο Θέμα εκκαθάρισης θα υπάρξει θέμα την κατάλληλη στιγμή.

      Διαγραφή
  3. Άπλα τέλειο το σχόλιο σου Γιώργη και κάλυψες εμπειρεστατομενα όλα τα τεκταινόμενα παρελθόντα παρόντα μέλλοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ή ομάδα χωρίς εξωαγωνιστικά προβλήματα βρίσκει το δρόμο της. Η διοικηση αθόρυβα κάνει τη δουλειά της. Αυτό που χρειάζεται είναι ή στήριξη του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια με χυδαίες και υβριστικές εκφράσεις, καθώς και ανώνυμα (παρόλο που δίνεται η επιλογή) δεν θα περνάνε. Η επιλογή ανώνυμο σχόλιο είναι ανοιχτή για ελεύθερους χρήστες ώστε να μπορούν να βάλουν ονοματεπώνυμο.
Ουδεμία ευθύνη φέρουν οι διαχειριστές του PNEWS, για τα σχόλια και τις απόψεις των αναγνωστών και των σχολιαστών.
Σας ευχαριστούμε.

6 ΧΡΟΝΙΑ PNEWS και συνεχίζουμε...

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!

PierikosNews - Συνεχίζουμε δυνατά!